‘Lokale economie’ beloont trouwe klanten

En de prijswinnaars van de Eindejaaractie zijn...Hermien De Corte, Oh-bon van 150 euro.

In bib Scheldewindeke had vrijdagavond de prijsuitreiking plaats van de Eindejaaractie die georganiseerd werd door de gemeente Oosterzele in samenwerking met de lokale ondernemers. De eindejaaractie liep van 1 december 2022 tot en met 15 januari 2023. Men wil met de eindejaaractie de lokale handel stimuleren en de Oosterzelenaars attent maken op het mooie aanbod van winkels en ondernemingen en hen aanmoedigen om hun aankopen lokaal te doen. In elke brievenbus van Oosterzele werd een spaarkaart (met de nodige uitleg) gedropt. Per bezoek aan een deelnemende winkel of onderneming en bij aankoop van minimum 10 euro kreeg je een stempel op je spaarkaart. Er waren vier verschillende stempels nodig voor een volle spaarkaart. Tot en met 31 januari 2023 konden volle spaarkaarten afgegeven worden in de bib en het gemeentehuis.  De prijzenpot: Oh – bonnen, geschonken door de gemeente.

Schepen Orville Cottenie: ‘De deelnemende ondernemingen waren zeer divers van bakkers, slagers, supermarkten tot kappers, schoonheidssalons, fiets- en geschenkenwinkels en horecazaken. Met 742 inzendingen werd de eerste editie van de ‘new look’ eindejaaractie een succes’, speechte schepen Cottenie.

Doe je aankopen in Oosterzele. Je vindt van alles in Oosterzele. Schepen Orville Cottenie blijft de lokale economie met verve verdedigen. Breng een bezoek aan de Oosterzeelse handelszaken. Met de Eindejaaractie wou men de kracht, de dynamiek, creativiteit en diversiteit van Oosterzeelse handelszaken aantonen én dat ze mee zijn met de tijdsgeest. Ze doen er alles aan om je op je wenken te bedienen. Oosterzele, jouw bereikbare gezellige bestemming. De Oosterzeelse handelaars en winkels hebben alvast wat je nodig hebt, verrassende en betaalbare producten. Oosterzele wil de lokale economie levendig houden.

 

Oh – bon
En de prijswinnaars van de Eindejaaractie zijn:
1 ste prijs: Hermien De Corte, Oh-bon van 150 euro.
2 de prijs, 2 winnaars, Bart Bontinck en Veronique Coens, Oh –bon van 100 euro.
3 de prijs, 3 winnaars, Carine Van der Stichelen, Catherine Dammekens en Dirk De Vriese, Oh- bon van 50 euro.

Schepen Lokale Economie Orville Cottenie blijft wijzen op het belang om te kiezen voor lokale winkels en producenten. Lokaal kopen is goed voor de toekomst van de gemeente. Denk er aan dat de groot distributie zowel digitaal als via fysieke distributiecentra er nooit zullen in slagen om zo dicht bij de burger te staan en om een groot deel van het PR – budget beschikbaar te stellen van de initiatieven van lokale organisaties. Blijf de lokale handelaars ondersteunen. De Oh – bon werd onder impuls van schepen Cottenie in 2021 opgestart. Hij begint meer en meer aan naambekendheid te winnen. Met de gemeentelijke cadeaubon (de Oh –bon, een handig betaalmiddel)  kan je winkelen bij meer dan 70 Oosterzeelse winkels en ondernemingen. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).