Basisschool Bevegem kiest voor ‘GELUK op school’ tijdens Week tegen pesten

In basisschool Bevegem namen alle leerlingen tijdens de Week tegen pesten deel aan een project rond ‘GELUK op school’.


“Afgelopen weekend maakte de media bekend dat zij ook dit jaar samen zullen strijden tegen pesten. Zo werden de nieuwe boegbeelden voor de verschillende zenders bekendgemaakt en natuurlijk ook de gloednieuwe STIP IT-song. Basisschool Bevegem doet uiteraard mee”, zegt Vanessa Van den Bulcke, de directeur BS Bevegem. “Pesten is een maatschappelijk probleem dat overal opduikt. We willen echter niet aan de zijlijn toekijken en dit laten gebeuren. We kiezen er als school voor om dit positief te benaderen en kiezen voor ‘Geluk op school!’ Alle juffen en meesters van BS Bevegem bundelen de krachten en voorzien elke dag verschillende geluksactiviteiten, zowel in de klas als op de speelplaats. Het doel van deze acties is ervoor te zorgen dat onze school een plaats blijft waar het fijn is om naartoe te komen. Vanzelfsprekend stopt het niet na deze week. De leerkrachten en leerlingen engageren zich om gedurende de rest van het schooljaar te werken aan een warme schoolsfeer waar geluk en verdraagzaamheid centraal staan.”