De Bron Zottegem zet medewerkers aan het fietsen

Voortaan kan elke medewerker van De Bron Zottegem fiscaal voordelig een fiets leasen via deze zorgorganisatie.

Het opzet van dit initiatief is tweeledig: enerzijds is het de bedoeling de medewerkers te stimuleren om de auto meer in de garage te laten staan en vaker gebruik te doen van de fiets, wat goed is zowel voor het klimaat en als voor de gezondheid. Anderzijds wil De Bron Zottegem op deze manier haar medewerkers extra ondersteunen. Het bezit van een eigen wagen is immers geen evidentie voor veel medewerkers en vermits de (geleasede) fiets niet alleen voor woon-werk-verkeer maar ook privé mag gebruikt worden, kunnen medewerkers een auto uitsparen.

Het beschikbare gamma biedt opties voor het hele gezin: van elektrische stadsfietsen over bakfietsen tot longtail bikes alsook voor de sportievere medewerkers racefietsen, mountainbikes en gravelbikes. Dit project kadert binnen het ‘vergroeningstraject’ dat De Bron Zottegem al enkele jaren voert. In het kader hiervan werden in het verleden reeds 250 zonnepanelen aangekocht en werd vorig jaar nog geïnvesteerd in laadpalen voor elektrische wagens. Het komende jaar zal ook gestart worden met de aanleg van een landschapspark, waarbij een nieuwe groene site zal gecreëerd worden op en in de omgeving van de woonzorgcampus van De Bron Zottegem aan de Marie Popelinstraat (wijk Lelie).