Pelgrim, Stationsstraat en Windekekouter worden in nieuw jasje gestopt

4 bushaltes worden vernieuwd

Er zijn in de Pelgrim, Stationsstraat en Windekekouter (N415) wegenwerken op komst. Er zijn tal van gebreken in het wegdek, er is zichtbare slijtage in de asfalt-laag. Er zal in twee fasen gewerkt worden. Tussen 15 maart en 24 maart 2023 worden de Stationsstraat (tussen de Gaversesteenweg en de spoorwegovergang) en de Pelgrim (vanaf huisnummer 32 tot en met kruispunt met Spiegel) eerst aangepakt. Daarna volgt de Windekekouter (vanaf kruispunt met Spiegel tot kruispunt met Dorp) waar de werken zullen uitgevoerd worden in het voorjaar of zomer 2023. De uitvoering van de werken is uiteraard afhankelijk van het weer, de planning kan dus wijzigen. Vier bushaltes worden vernieuwd: ‘Oosterzele Dorp’ en ‘Scheldewindeke Sportstraat’.
Het wegdek in de Stationsstraat vertoont tal van gebreken, de asfalt-laag is versleten. Er wordt een nieuwe asfalt top- en onderlaag aangebracht. Men pakt meteen de grote verzakking aan ter hoogte van kruispunt Stationsstraat en zijstraat Streekt. In de Pelgrim wordt over de volledige breedte en lengte van de weg de toplaag asfalt vernieuwd. In de Windekekouter komt over de volledige lengte een nieuwe toplaag en – plaatselijk – een onderlaag. De bewoners gaan het graag lezen, de straat is inderdaad aan herstelling toe. De verzakte greppels worden hersteld. In de Windekekouter komen twee tijdelijke, makkelijk toegankelijke bus-havens. Tijdens de werken is er telkens een omleiding. In de richting van Oosterzele is er doorgaand verkeer, in de richting van Zwalm komt er een omleiding. Zwaar verkeer wordt omgeleid via de N42 en N46. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).