Fonkelend trio Huroram! in GC De KLuize

Met Hugo Matthysen, Ronny Mosuse en Aram Ballaert

We geven je een goede tip om een onvergetelijk avondje te beleven. Op zaterdag 18 maart om 20 u kan je in het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke terecht voor het optreden van het trio Huroram! met niemand minder dan Hugo Matthysen, Ronny Mosuse en Aram Ballaert. Een fonkelend trio, puur en onversneden en een ontwapend naturel. Je gaat met Huroram!, gegarandeerd een avondje krijgen vol zang, dans en vertellingen. Het Kluize – team wenst jullie een heel ontspannende avond.
De lockdown was voor Hugo Matthysen een mooie kans om wat orde te scheppen in zijn onoverzichtelijke repertoire. Na ‘Hugo Matthysen en de Bomen’ is hij immers liederen blijven schrijven, voor toneelstukken, televisieprogramma’s, voor derden, en vooral voor zijn plezier. Uit die merkwaardige catalogus werd een fraaie setlist geplukt voor het trio met de fonkelende naam HURORAM!. (HUgo, ROnny en aRAM  werken al jaren samen in de beroemde Clement Peerens Explosition, maar wees gerust, het zal er iets beschaafder aan toe gaan. Er zal ook geen half woord ‘Antweirps’ te horen zijn. Tussendoor wordt er wel eens wat verteld, waar u na lang nadenken misschien wel een touw aan kan vastknopen. Samengevat: Huroram! is een afwisselend programma vol zang en dans, waarbij de dans wordt vervangen door de zang, en de zang door het gesproken woord, en dat gesproken woord wordt vervolgens op muziek gezet. Kunt u nog volgen? Nee? Een handleiding is verkrijgbaar.
Wat het eventuele meezingen betreft, het trio gebruikt niet de concert pitch van 443 Hz die u gewend bent van klassieke concerten. Ze houden het bij de in de populaire muziek gangbare A=440 Hz. Wat het meeklappen betreft, dat wordt niet aangemoedigd, maar het kan. Maar dan wel graag op de afterbeat. Tickets kosten 25, 24, 23, 22 en 21 euro en zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, Sportstraat 3 Scheldewindeke, 09 / 363 83 30, reservaties@oosterzele.be, www.gcdekluize.be.  (marcel van de vijver, foto’s Danny De Lobelle).