Zottegem: doortochten wielertoeristen

Op zaterdag 4 maart staat de Ename Classic voor wielertoeristen op de sportkalender. Zij kunnen kiezen voor een afstand van 69, 87, 117 of 148 km, met start tussen 7u30 en 11 uur en finish in Oudenaarde. De deelnemers aan de langste twee ritten zullen ook over Zottegemse wegen rijden. Naar aanleiding van deze doortochten zal er in de Lammerstraat in Sint-Maria-Oudenhove van 8 tot 16 uur eenrichtingsverkeer van toepassing zijn (alleen toegelaten richting Lierde) en ook zullen bezoekers aan de Bevegemse Vijvers er rekening moeten mee houden dat een gedeelte van de parking van 8 tot 15u30 door de organisatie van dit wielertoeristenevent mag gebruikt worden als bevoorradingspost.

Volgende week zondag 12 maart staat voor wielertoeristen de Nokere Koerse Cyclo op het programma. Dan kunnen zij kiezen voor een afstand van 74, 110 of 151 km, (ook) met start tussen 7u30 en 11 uur en finish in Nokere, en waarbij (enkel) de deelnemers aan de langste rit ook Zottegem aandoen. Voor hen wordt een bevoorradingspost voorzien op het Sint-Martinusplein in Velzeke, waar van 8 tot 16 uur een parkeerverbod zal gelden alsook in de Korte Munte. In deze straat zal tevens alleen plaatselijk verkeer toegelaten zijn.