Eerste namen Rock Zottegem: Goldband, Zwangere Guy, Soulfly, Wolfmother en Two Door Cinema Club

Rock Zottegem heeft de eerste namen bekendgemaakt voor editie 2023 op vrijdag 7 juli en zaterdag 8 juli. Op vrijdag 7 juli zakken Goldband, Soulfly en Wolfmother af naar Zottegem. Op zaterdag 8 juli is het de beurt aan Zwangere Guy en Two Door Cinema Club.

Vrijdag 7 juli

“Het Nederlandse fenomeen Goldband komt voor het eerst naar Rock Zottegem”, zegt RZ-organisator Kurt De Loor. “Het trio stukadoors is de hitsensatie van het moment en maakt er live altijd een feestje van. Na enkele uitverkochte Lotto Arena’s mag ook het Zottegems festivalpubliek zich deze zomer opmaken voor een resem hits zoals ‘Witte Was’, ‘Noodgeval’ en ‘Alles Kapot’. Slechts een handvol Belgische festivals kunnen de komst van Goldband aankondigen. Met de doortocht van de Braziliaanse trashmetalband Soulfly kunnen ook echte metalheads hun hart ophalen op deze editie van Rock Zottegem. Max Cavalera viert 25 jaar Soulfly en brengt in Zottegem een exclusief festivalconcert op Belgische bodem. Nergens anders zie je deze zomer de band aan het werk. Ook exclusief te zien op de Crazy Main: de Australische rockband Wolfmother. Gekend voor hun heerlijke gitaarriffs en dampende live reputatie. Eerder al in het voorprogramma van Pearl Jam, Guns ’n Roses en AC/DC, deze zomer in Zottegem. Ook Wolfmother brengt een exclusief bezoek aan ons land in Zottegem.”

Zaterdag 8 juli 2023

“De Brusselse rapper Zwangere Guy -of Gorik van Oudheusden- zakt voor het eerst af naar Zottegem. En dat is vrij exclusief. Naast Zottegem kan je enkel van zijn laidback hiphop met een randje genieten op Pukkelpop en Werchter. De BIG-THREE dus! En -laat ons eerlijk zijn- in Zottegem is de sfeer niet te evenaren en smaken de festivalpintjes nog beter. Wij weten alvast wat gekozen. 😉 Ook de Noord-Ierse indierockband Two Door Cinema Club komt onze Crazy Main op zaterdag 8 juli onveilig maken. De band die het betere gitaarwerk perfect weet te mixen met dansbare, elektronische pop weet muziekliefhebbers over de hele wereld te charmeren. Voor muziekkenners en -liefhebbers: een must-see. En jawel hoor, opnieuw een exclusief concert op Belgische bodem.”

Organisator Kurt De Loor is alvast heel erg tevreden met de eerste reeks namen die hij kon strikken: “De ideale mix tussen het hardere werk als Soulfly en Wolfmother, nieuwe hitsensaties zoals Goldband, het betere werk uit eigen land, Zwangere Guy, en de goeie degelijke indierock van Two Door Cinema Club. Ik ben een tevreden man. De volgende dagen maken we nog namen bekend, hou daarvoor vooral onze facebookpagina in de gaten. We hebben ook heel wat nieuws in petto op ons festivalterrein. Rock zottegem 2023 wordt groter dan ooit, dat beloven we nu al. We blazen dit jaar 28 kaarsjes uit. Noch mijn broer Karl, noch ik, noch de andere mede-organisatoren hadden ooit durven dromen dat ‘onze baby’ ROCK ZOTTEGEM zou uitgroeien tot één van de grootste festivals van het land. Het doet nog altijd een beetje raar als we ‘Zottegem’ zien staan tussen ‘London’ en ‘Parijs’ op de tourlist van internationale topbands. Daar zijn we fier op.”

De ticketverkoop start binnenkort. Meer info? www.rock-zottegem.be