Geen treinverkeer Burst/Zottegem/Oudenaarde

Omdat er door Infrabel werken moeten uitgevoerd worden voor de vernieuwing van de spoorweginfrastructuur, zullen tijdens het komende weekend van zaterdag 18 en zondag 19 maart de IC-treinen Oostende – Kortrijk – Brussels Airport/Zaventem en de S3-treinen Zottegem – Brussel – Schaarbeek tussen Oudenaarde en Burst vervangen worden door een NMBS-bus.

Vanuit Zottegem richting Oudenaarde vertrekken deze bussen aan een tijdelijke halte naast het station (voorkant, Stationsplein 2) om 7u45, 8u45 en zo verder om het uur tot 23u45. De voorziene duurtijd van de busrit bij normaal verkeer, met ook een tussenstop te Munkzwalm in de Sportlaan aan het station, bedraagt 35 minuten (dus aankomst in Oudenaarde om 8u20, 9u20 enz.). Vanuit Oudenaarde naar Zottegem vertrekken de vervangbussen om 5u37, 6u37 en zo verder om het uur tot 21u37. De aankomst aan het station in Zottegem is voorzien om 6u12, 7u12 enz.

Vanuit Zottegem richting Burst vertrekken de vervangbussen ook aan die tijdelijke halte aan het station om 6u12, 7u12 en zo verder om het uur tot 22u12. De voorziene duurtijd van de busrit bij normaal verkeer (met ook tussenstops nabij de treinhaltes in Hillegem, Herzele en Terhagen) bedraagt 30 minuten, dus aankomst in Burst om 6u42, 7u42 enz. Vanuit Burst naar Zottegem vertrekken de vervangbussen om 7u15, 8u15 en zo verder om het uur tot 23u15. De aankomst aan het station in Zottegem is voorzien om 7u45, 8u45 enz. Deze regeling geldt zowel op zaterdag als op zondag. Met de vervangbus kan eventueel (alleen) een vouwfiets meegenomen worden.