Stanny Verbeurgt uit Melle geeft een lezing over voedselverteringsprobleem

Op dinsdag 21 maart om 19.30 uur geeft hij je meer inzicht in hoe ons lichaam werkt en tips over hoe je jezelf gezond kan eten.

“Altijd hetzelfde eten brengt je lichaam uit evenwicht”

Voedingsdeskundige Stanny Verbeurgt legt de vinger op de wonde tijdens sprekersavond

Dinsdag 21 maart Vinoscoop, Industrieweg 202, 9030 Gent

10 euro inkom

Reserveren is nodig. Schrijf je in via deze link

Jezelf gezond eten: daar draait het om op de sprekersavond ‘Nutri-Versity’ in de Vinoscoop in Gent. “Soms kan je met een heel eenvoudige tip jarenlange problemen oplossen”, vertelt spreker en Mellenaar Stanny Verbeurgt. Op dinsdag 21 maart geeft de orthomoleculaire voedingsdeskundige zijn inzichten prijs. De sprekersavond wordt georganiseerd door Camfida, en ondersteund door Benfida.

Belangrijkste tip

“Eet gevarieerd, dat is het begin van een evenwichtige gezondheid”, geeft de voedingsexpert mee als tip van de sluier. “Altijd dezelfde graansoort, hetzelfde brood of altijd olijfolie gebruiken: daar kan je lichaam op reageren. Er is vaak niet één stofje dat ons gestel verstoort. Ons lichaam is één groot communicatiestelsel. Receptoren, signaalstoffen en metabolieten geven boodschappen aan elkaar door. Die communicatie van verschillende voedingsstoffen kan een kettingreactie veroorzaken en een onevenwicht creëren waardoor je ziek wordt.”

Natuurazijn, een mogelijke problem solver

Daarom neemt Stanny je als voedingsdeskundige mee op een trip doorheen je lichaam. “Je komt te weten wat er gebeurt met je lichaam als je iets eet en hoe het communiceert”, zegt Stanny, die al 25 jaar mensen ondersteunt op hun pad naar een goede gezondheid. Hij moedigt aan om je lijf als een groot geheel te zien. Toch kan je soms met een heel eenvoudige tip al geholpen zijn. “Een klant kwam naar me omdat haar vetvertering niet goed werkte. Maar als je vetten eet, neem je daar best een natuurazijn zoals appelazijn bij. Ze paste de tip toe, en na 20 (!) jaar problemen, was haar situatie in 1 week opgelost.”

Preventief schakelen

Toch hoef je niet te wachten tot er zich een gezondheidsprobleem stelt. Iedereen heeft baat bij deze lezing. “Meestal veranderen we onze gezondheidsgewoontes pas als er iets gebeurt. Die plotse switch betekent schoktherapie voor ons lijf. Preventief bioactieve stoffen gebruiken zet je goed op weg”, sluit de Mellenaar af. Iedereen kan deze voordracht volgen, maar inschrijven is nodig.