Wim Claeys speelt Queens

Show van alleenstaande papa met 4 opgroeiende dochters

Voor een zalige cabaretvoorstelling ben je op zaterdag 1 april (geen aprilgrap!) om 20 u in GC De Kluize in Scheldewindeke aan het juiste adres. Dankzij Femma Oosterzele en GC De Kluize krijg je een unieke kans om te kijken naar de show van Gentenaar Wim Claeys. Hij  strijkt neer in de Oosterzeelse cultuurtempel GC De Kluize. De rasechte Gentenaar speelt Queens, een grappige show van een alleenstaande papa met vier opgroeiende dochters. Hoe gaat het er ten huize Claeys aan toe? Eén dak met daaronder vier Queens en één koning. Of is de koning de nar? Een koning op accordeon (Wim is een begenadigd accordeonist), een nar in zijn verhalen, een sloef als het er op aankomt. Wim Claeys blijft cabaret maken met een grote C. Zeker weten, dat zijn nieuwe voorstelling ‘Queens’ een sterke voorstelling wordt. Een heerlijk avondje wacht. Komen kijken is de boodschap.
Voor zijn nieuwe cabaretvoorstelling kon Wim rekenen op Walter Janssens (regie) en Alain Ongenaet (techniek). Een vader die probeert te begrijpen, te steunen en te sturen maar door zijn vier dochters resoluut op zijn plaats wordt gezet. Soms op de troon, meestal ernaast. ‘Queens’ een show vol humor, gespeeld, gezongen en verteld door Wim Claeys in zijn gekende stijl, joviaal, meeslepend, onnozel en bij wijlen ook ontroerend. Het gaat in Queens over de dagelijkse, grappige maar ook liefdevolle strijd om vier tieners op te voeden. ‘Queens’ kreeg lovende commentaren : ‘Wat een performance, een absoluut natuurtalent, overweldigend, grappig, ongecomplexeerd, pretentieloos en toch slim (Pat Donnez van Berg en Dal op Klara). ‘Bij tijd en wijlen ontroerend. Bovendien kan Wim een stukje spelen. Knap geregisseerd’. ‘Originele en levensechte premisse van een papa met vier opgroeiende dochters. Hoe hij ze tot leven wekt is echt bijzonder. Hilarisch somtijds en met grote liefde’, luiden de lovende woorden. Wie denkt aan huilen van het lachen, aan wenen van ontroering en aan rollen van het ene wonderlijk inzicht in het andere, die denkt aan een cabaretvoorstelling van Wim Claeys. Er is plaats voor humor, zang, vertellingen. Hij zal in GC De Kluize opnieuw veel energie steken in zijn onemanhow. Wie Wim Claeys (hij kwam al een paar keer naar de Oosterzeelse cultuurtempel) aan het werk zag, zal het beamen, de veelzijdige Wim Claeys zal er opnieuw staan. Sterke persoonlijkheid én talentrijk. Kom dat zien!. Wim nog nooit zien optreden?. Even  voorstellen. Wim Claeys is zanger, cabaretier, theatermaker, auteur en folk-muzikant. Zijn liefde voor muziek zit er van jongs af aan in. Hij groeide op in een familie waar ‘Gensch’ spreken als een erezaak werd beschouwd. Hij keek op naar de Gentse boegbeelden Romain De Coninck en Walter De Buck. Hij was medeoprichter van Ambrozijn, de Gentse folkgroep. Hij componeert ook muziek voor theaterproducties. Wim Claeys startte ook het grote project Boombal op, en trad met zijn Gentse volksliedjes in de sporen van Walter De Buck. Tickets kosten 16, 15, 14, 13 en 12 euro en zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, Sportstraat 3 Scheldewindeke, 09 / 363 83 30, reservaties@oosterzele.be, www.gcdekluize.be. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).