De leden van 3ZotTeam met de splinternieuwe clubkledij

Zottegemse triatlonclub 3ZotTeam blikt terug op zeer geslaagde zwemloop

De Zottegemse triatlonclub 3ZotTeam kan terugblikken op zeer geslaagde zwemloop afgelopen zondag op de sportsite Bevegemse Vijvers.

Het ging om de tweede editie van de zwemloop van 3ZotTeam. Lees er meer over via deze link.

“Het was een meer dan geslaagde, spannende en heroïsche race in barre omstandigheden, met een pak meer deelnemers dan vorig jaar toen we onze 1ste Zwemloop hielden. Nu hadden we een fun-reeks in de voormiddag, jeugdreeksen en de Zwemloop 3ZotTeam dat om 15u startte met afstanden 1km zwemmen en 9km lopen rondom het Park Breivelde”, klinkt het vanuit het bestuur van 3ZotTeam. “Het duel ging tussen een aantal sterke atleten zoals Aalsterse clubatleten Ruben Vandamme en Bert Govaert, Tim Vandaele (dubbelvoudig wereldkampioen 2009-2010 Xterra Ironman Hawaii), winnaar van vorig jaar Dries Van Waeyenberghe, en niet vergeten Jan Declercq, topper van eigen huize 3ZotTeam, die zich reeds wist te kwalificeren, juist voor de coronaperiode voor het WK IM Hawaii. Na het zwemgedeelte werd al rap duidelijk dat Ruben Vandamme de te kloppen atleet was. Tijdens het loopgedeelte was het vrij gelijk opgaand, maar tijd goed maken zat er niet meer in voor de achtervolgers. Plaats 1 werd dus ingenomen door Ruben Vandamme die onze mooie 3ZotTeam Trofee mee naar huis mocht nemen, uitgereikt door onze Schepen van sport Brecht Cassiman. Jan De Clercq eindigde als 2de en de 3de plaats werd ingenomen door Bert Govaert. Bij de vrouwen ging het er iets minder spannend aan toe, maar daarom zeker geen minder leuke wedstrijd, met Manon Demey, Hilde Vangilbergen en Laura Bernagie die in die respectievelijke volgorde het podium op mochten. Manon mocht de mooie boeket bloemen, eveneens door onze Schepen in ontvangst nemen.”

Meer info

Website 3ZotTeam