Giesbaargse jeugd ravot vollenbak buiten op Buitenspeeldag

Geraardsbergen. De eerste woensdag na de paasvakantie organiseert het lokaal bestuur van Geraardsbergen opnieuw een Buitenspeeldag. Kinderen worden die dag volop aangemoedigd om het scherm links te laten liggen en de hele namiddag buiten te spelen.

De Geraardsbergse Sportdienst, Jeugddienst, Huis van het Kind en hun partners verwelkomen op 24 april van 13 tot 17 uur alle Giesbaargse jeugd van 3 tot 12 jaar met een leuk aanbod vol sport en spel. Ook het zonnetje is besteld. Kinderen kunnen terecht op verschillende locaties. Eerst en vooral wordt De Markt omgetoverd tot één groot speeldorp met een kleuterparcours, springkastelen, sportmaterialen … Daar verzorgen ook diverse partners verschillende activiteiten.

Nieuw dit jaar is dat ook vooraan de Kunstacademie buiten gespeeld kan worden. Een stukje van de Grotestraat (tussen de Wegvoerings- en Kattestraat) wordt verkeersvrij gemaakt. De circuslessen komen naar buiten en er zijn skate initiaties. De straat wordt ingekleurd met allerlei mooie krijttekeningen. Bovendien kan er volop gespeeld worden op de speelpleintjes in de deelgemeenten Goeferdinge, Ophasselt en Moerbeke. Animatoren van Speelplein Guustje zorgen daar voor entertainment.
De Jeugddienst gaat op elk speelpleintje van de stad – ook waar er geen vast Buitenspeeldag-aanbod voorzien is – langs met iets lekkers.

Schepen Fernand Van Trimpont: “Deze buitenspeeldag past volledig binnen de doelen van ons label als Kindvriendelijke stad. Bovendien ligt het ook geheel in lijn met de visie van ons lokaal bestuur om publieke ruimte bewust te zien en in te zetten als middel voor de optimale fysieke, mentale en vooral ook sociale ontwikkeling van kinderen en jongeren in Geraardsbergen.”

Alle info over locaties en programma van de Buitenspeeldag 2023 is terug te vinden op  https://www.geraardsbergen.be/buitenspeeldag, en op de Facebookpagina: ‘Buitenspeeldag in Geraardsbergen’.