Febe Van de Kerkhove dingt op 29 april naar het felbegeerde kroontje van Miss Wellness Beauty

‘De positieve impact van zo’n finale mag je niet onderschatten.’

Onkerzele. Samen met 23 finalisten dingt Febe Van de Kerkhove op zaterdag 29 april in Hilton Antwerp naar het kroontje van Miss Wellness Beauty. Febe (21) is een styliste, een schoonheidsspecialiste en zaakvoerdster van Bellissimo te Onkerzele. De kandidate uit Geraardsbergen is bijzonder sportief, sociaal vaardig en bovendien gepassioneerd door de beautywereld. De afgelopen weken waren bijzonder druk. Of ze kans maakt om het felbegeerde kroontje te winnen? ‘Ik blijf graag met beide voeten op de grond’, zegt Febe, maar intussen staat ze wel mooi op de tweede plaats te pronken in een tussentijdse sms-voting.

Febe Van de Kerkhove dingt op zaterdag 29 april – samen met 23 finalisten – naar het kroontje van Miss Wellness Beauty. Recent gingen de finalisten naar Turkije waar ze zich verder hebben voorbereid op de finale van Miss Wellnesse Beauty. ‘We hebben ons vooral geconcentreerd op de choreo- en catwalktraining. Er waren ook video-opnames en fotoshoots. Nu komen we nog eens samen voor een generale repetitie. De dag voor de finale gaan alle kandidaten samen op hotel’, vertelt Febe.

Intense voorbereidingen
Dergelijke voorbereidingen zijn zeer intens, vertelt Febe. ‘In Turkije was het zeker niet alleen zonnen en genieten. Er moest hard worden gewerkt. Het was heel vermoeiend. Elke morgen moesten we vroeg uit de veren. Voor de fotoshoot moesten we reeds om vijf uur uit bed om ons te schminken en om het kapsel in de juiste plooi te leggen.’ Tussen de dames heerst er een gezonde concurrentie. ‘Het is een fijne groep. Ik kom met iedereen goed overeen.’

Zaterdag 29 april is de grote dag. De finale wordt in Hilton Antwerp georganiseerd, waar de finalisten de dag voordien reeds hun intrek nemen. Na het ontbijt volgt een generale repetitie. Alles wordt nog eens in de zaal – waar de eigenlijke finale doorgaat – grondig ingeoefend. De finale wordt niet via de traditionele televisiekanalen gebracht, maar zal wel te zien zijn op Instagram en de Facebookpagina.

Febe benadrukt dat ze met beide voetjes op de grond blijft, maar in een tussentijdse sms-voting staat ze toch wel op een mooie tweede plaats te blinken. Voor de styliste en schoonheidsspecialiste uit Onkerzele is dit een bijzondere ervaring. ‘Ik heb heel veel bijgeleerd en heb heel wat contacten kunnen leggen.’
Het eindresultaat wordt voor 40% door de organisatie bepaald. De jury krijgt een even groot aandeel. ‘Tot slot wordt het eindresultaat ook bepaald door 10% sms’jes van vrienden en familie en evenveel aandeel is er voor de sms-voting.’

Onderschat de impact van de finale niet
De deelnemers wacht die avond een druk parcours. Eerst is er een voorstellingsronde, waar een filmpje wordt getoond die de dames zelf in elkaar hebben gebokst. Daarna wordt er gedanst en volgt er het onvermijdelijk bikinidefilé. ‘Maar er is ook een defilé met de kledij en de galakledij van onze hoofdsponsor’, vult Febe aan.

‘De impact van zo’n finale mag je niet onderschatten. Als persoon leer je jezelf beter kennen en kom je jezelf ook wel eens tegen. Het wordt ook wel duidelijker wat ik wil bereiken en waar ik met mijn zaak naartoe wil’, vult de Geraardsbergse finaliste aan. Febe geniet daarbij de volledige steun van haar omgeving. ‘Dat heb je ook wel nodig als je het toch wel druk en zwaar parcours tot een goed einde wil brengen’, vult ze aan.

Febe heeft ook al van een aantal opleidingen kunnen genieten. ‘Als ik in de top drie eindig dan krijg ik nog meer opleidingen die mij professioneel zeker ten goede zullen komen. Er gaat een wereld van nieuwe mogelijkheden en contacten open. Ik zal op tal van evenementen worden uitgenodigd en zal in diverse jury’s zetelen.’  Door de bekendheid die Febe nu reeds heeft verworven, heeft ze een aantal nieuwe klanten over de vloer gekregen.

De finale van Miss Wellness Beauty vindt plaats op 29 april in Hilton Antwerp Old Town Belle Epoque Ball room. Op de avond van de finale kan je haar steunen door ‘MWB 20’ te sms’en naar het nummer 6630.

Julien Borremans

Lees ook:

Febe Van de Kerkhove wil Miss Wellness Beauty worden. ‘Ik wil deze kans grijpen om in de beautywereld verder door te stoten.’