KSA viert 90 jaar bestaan en 45 jaar muziekkorps

Geraardsbergen. KSA Geraardsbergen bestaat 90 jaar en dat moet gevierd worden. De jeugdbeweging organiseert een feestweekend ‘KSA Knalt’ op zaterdag 29 en zondag 30 april 2023. Gedurende dit weekend zullen op de Markt van Geraardsbergen tal van activiteiten plaatsvinden, met als hoogtepunt een taptoe vol spektakel.

Het 90-jarig bestaan van de jeugdbeweging en het 45-jarig bestaan van hun muziekkorps zullen niet ongezien voorbijgaan. Op zaterdagmiddag is iedereen welkom voor een groot stadsspel, waar zowel jong en oud hun gading zullen vinden. Nadien kan men de hongerige magen vullen met ‘Knalfood’ een kleine avondmarkt met heel wat lekkers op het menu. Na een show waar de leden van de jeugdbeweging het beste van zichzelf geven, voorziet KSA Geraardsbergen de mogelijkheid om de benen los te gooien. De swingende muziek van jazzband ‘Ursa Maior’ zal de Geraardsbergse jeugdbeweging hierbij helpen.

Ook zondag zijn er verschillende activiteiten die voor heel wat sfeer op de Geraardsbergse Markt moeten zorgen. Na een KSA-brunch voor leden, oud-leden en sympathisanten, volgt opnieuw een muzikaal intermezzo. Ditmaal gebracht door de KSA-huisband, die voor de gelegenheid werd samengesteld. Later op de dag volgt een officiële vierkantsformatie, zoals die elke zondag op de terreinen van de jeugdbeweging plaatsvindt. Nadien volgt een taptoeshow, met hoog spektakelgehalte.

‘De voorbereidingen voor dit feestweekend zijn al een tijdje aan de gang, we kijken er dus enorm naar uit om jullie dat weekend allemaal op de Markt te verwelkomen’, zegt Robrecht Van Lierde, fanfareleider. ‘Nu is het enkel nog duimen voor mooi weer!’

Dit evenement kwam mede tot stand met de hulp en inzet van de vele vrijwilligers die de KSA-werking kent. ‘Daarnaast hebben we ook de steun van stad Geraardsbergen’, aldus Ines D’hose, ‘die steun is van onschatbare waarde om van het evenement een succes te maken, we zijn hen dan ook heel dankbaar.’ KSA Geraardsbergen kijkt uit naar een fantastisch feestweekend en nodigt iedereen uit om deze mijlpaal samen te vieren. Het volledige programma van KSA Knalt kan je terugvinden via de website en Facebookpagina van KSA Geraardsbergen.

Voor meer info:
https://www.ksageraardsbergen.be/

https://www.facebook.com/pages/KSA-Geraardsbergen/270789853419811