Dorp Munte Reuzen meifeest, expo, kunstwerkjes en opendeur Steinerschool

Zondag 7 mei van 14 tot 17.30 Munteplein, de expo allemaal beestjes loopt tot 28 mei in de Oude Pastorie

De reuzen heersen over het MuntePiein!

De reuzen heersen over het Munteplein! * Meidans van de schoolkinderen op het Munteplein * Revue Nonkel Miele – ´Romain Deconinck, ne reus van ne vent´ * expo ´Allemaal beestjes in Munte´ * opendeur Steinerschool * optreden kinderkoor *rommelmarkt * wielerwedstrijden

Revue “Nonkel Miele”

In de jaren ’50 geniet Romain Decaninek grote populariteit met zijn dagelijkse radiorubriek ‘De peperbus’ en met zijn humoristische verhaaltjes over de belevenissen van Nonkel Miele en Tante Nitte. Dit is de aanleiding geweest om het paar als burgers in de Muntse gemeenschap op te nemen. In mei 1955 wordt de reus Nonkel Miele als ereburger van Munte ingehuldigd. Het jaar daarop huwt hij met Tante Nitte en later breidt de reuzenfamilie zich uit metMaryen de tweeling Paulke en Yvonn~ke . Daarmee was het startschot gegeven aan de traditie van het jaarlijks reuzenmeifeest in Munte. In 2023 brengen we dat ontstaan nog eens in herinnering. OC Munte, Ruspoel-gratis toegang.

Munte reuzenfeest organisatie door De Muntenaar, Uitmtend en gemeente Merelbeke

De expo allemaal beestjes loopt tot 28 mei Oude pastorie Munte

In deze ‘beestige’ expo wordt het dierenthema breed behandeld. Dieren zijn overal in ons dagelijks leven, de mens kan niet zonder. Trekpaarden en lastdieren werden vroeger vaak gebruikt, maar zie je nu niet meer. Dierenartsen kunnen getuigen over de zorg die mensen geven aan hun favoriete huisdieren. Wandelingen met de hond zijn voor velen dagelijkse kost. Maar de kijk van mens op dier vind je evengoed terug in beelden in voortuinen, speelgoed of in onze taal. Een bonte beestenboel gegarandeerd!

Wanneer:
Maandag van 13:30 tot 17:30
Dinsdag van 13:30 tot 17:30
Woensdag van 13:30 tot 17:30
Donderdag van 13:30 tot 17:30
Vrijdag van 13:30 tot 17:30
Zaterdag van 13:30 tot 17:30
Zondag van 10:00 tot 17:30