Schendelbekeplein op 8 en 9 mei afgesloten voor opnames debuutfilm ‘Wettelen’

Schendelbeke. Wegens de opname van een televisiereeks ‘Wettelen’ zal op maandag 8 en dinsdag 9 mei het Schendelbekeplein en een stuk van de Dagmoedstraat afgesloten worden voor alle verkeer. Er zal ook een tijdelijk parkeerverbod gelden.

Het productiehuis CZAR TV is volop bezig met de opnames van de debuutfilm Wettelen, geregisseerd door Dimitri Verhulst. ‘Wettelen’ vertelt het verhaal van een bont gezelschap van vrienden en familieleden die in een rouwstoet op weg zijn naar de laatste rustplaats van moeder ‘Christine’. Deze tocht duurt verschillende dagen, waardoor de mensen wat tijd hebben om elkaar beter te leren kennen. Daardoor komen oude familieverhalen en -geheimen naar boven. Dit zorgt er voor dat tijdens de begrafenis de vriendschapsbanden onder hoogspanning komen te staan.

De opnames gebeuren dus op maandag 8 en dinsdag 9 mei. Met de pastoor en de gemeente werden de nodige afspraken gemaakt. Het Schendelbekeplein en een deel van de Dagmoedstraat worden afgesloten voor alle verkeer. Er zal ook een tijdelijk parkeerverbod gelden. U kan omrijden via de IJsbroek- en de Sperrestraat of – als u van de andere kant komt – via de Hielaert- en de Vissenholstraat. Stewards zullen aan de nadarhekkens staan om de plaatselijke bewoners tussen de opnames door naar hun woning te begeleiden.

Julien Borremans