Leeuwergem: wegen vrij voor jonge wielrennertjes

In samenwerking met wielerclub Van Der Vurst Cycling Team Herzele worden vanuit café Imeland aan de Gentsesteenweg in Leeuwergem op zondag 7 mei vier wedstrijden voor miniemen en aspiranten georganiseerd. De allerjongsten van 8 tot 11 jaar treden ’s voormiddags in het strijdperk met (gezamenlijke) start om 10 uur. Na de middag staan dan nog drie koersen voor aspiranten op het programma met start om 14 uur voor de 12-jarigen, om 15 uur voor de 13-jarigen en om 16u15 voor de 14-jarigen. Alle wedstrijden worden verreden op dezelfde plaatselijke omloop via de Gentsesteenweg, Buke, Bosstraat, Sint-Eligiusplein, Saffelstraat en terug Gentsesteenweg.

Met het oog op een veilig verloop zullen van 8u30 tot 18u30 volgende verkeersmaatregelen van toepassing zijn:

  • parkeerverbod: in de Gentsesteenweg (deel tussen kruispunt met de Buke en kruispunt met de Saffelstraat), Buke (tussen kruispunt met Gentsesteenweg en kruispunt met Ter Kameren/Bosstraat, langs weerskanten), Ter Kameren, Bosstraat, Saffelstraat en Sint-Eligiusplein (volledig).
  • eenrichtingsverkeer: in Ter Kameren (alleen toegelaten richting Buke).
  • geen doorgaand verkeer toegelaten (alleen plaatselijk verkeer): in de Bosstraat, Saffelstraat, Gentsesteenweg (deel tussen Saffelstraat en Buke), Buke (tussen Gentsesteenweg en Bosstraat) en Sint-Eligiusplein.