Twinkeltje Zottegem wekelijks extra halve dag toegankelijk

In een eerder NUUS-artikel (zie via deze link) kon u reeds lezen over de stijgende populariteit van Twinkeltje, de Zottegemse ruilwinkel voor zowel baby- en kinderspullen als speelgoed en uitzet. In het voorbije jaar 2022 rinkelde de winkelbel er voor een bezoek welgeteld 1906 keer en groeide het klantenbestand aan tot 1261 jonge ouders (waarvan 51 % uit Zottegem zelf). Deze kunnen er – uit financiële, sociale of duurzame overweging – terecht om hun gebruikte baby- of kinderspullen een tweede leven te bieden en in de plaats ervan zelf een nieuw item mee te nemen voor hun opgroeiende kinderen. Voor elk stuk dat binnengebracht wordt, krijgt men immers punten op een klantenkaart waarmee men dan zelf in Twinkeltje kan shoppen. De vrijwillige medewerkers van Twinkeltje verwerkten aldus vorig jaar 95.000 stuks.

Om tegemoet te komen aan de toenemende belangstelling voor dit budgetvriendelijk en laagdrempelig concept, groeide het idee om de openingsuren uit te breiden van drie naar vier halve dagen per week. Naar het zeggen van schepen van sociale zaken Jenne De Potter bleek uit een tevredenheidsmeting dat de ouders in dit verband voorkeur toonden voor een extra openingsmoment op woensdagvoormiddag omdat ze vaker op woensdag dan op andere dagen thuis zijn en woensdagnamiddagen veelal ingenomen worden door hobby’s van de kinderen. Zodoende is Twinkeltje dat deel uitmaakt van de werking van het Huis van het Kind, voortaan elke week op maandag en woensdag toegankelijk, telkens in de voormiddag van 9 tot 12 uur en ’s namiddags van 13u30 tot 16u30. Men kan met Twinkeltje ook contact opnemen door middel van een e-mail naar twinkeltje@ocmw.zottegem.be of telefonisch via 09 339 04 10.