Imposant koor, strijkorkest en solisten in Sint – Gangulfuskerk Oosterzele

Verdiende staande ovatie

 
Imposant. Zo kan men in één woord het optreden van het pop – up koor SAMWD Zottegem, het Egmont Strijkorkest en van de uitstekende solisten Celine Debacquer, Klaartje Pannier en Lorena del Mar Fernandez Escobar omschrijven. Ze verrasten het publiek met een perfect opgebouwd optreden. Het publiek reageerde enthousiast. ‘Een topprestatie’, klonk het, bekroond met een verdiende staande ovatie. De Sint – Gangulfuskerk zat al afgeladen vol voor het eerste optreden om 17 u. De kerk van Oosterzele bleek een ideale locatie.
‘Chant’all’ (de initiatiefnemers pakten voor hun event uit met een heel originele naam) werd inderdaad een schot in de roos. Dat beaamt al wie aanwezig was. Ronduit schitterend. Het Egmont Strijkorkest opende met ‘Eine kleine Nachtmusik (Wolfgang Amadeus Mozart) en palmde meteen de kerk in. Met solisten Klaartje Pannier, Celine Debacquer en Lorena del Mar Hernandez Escobar stond er klasse in de Sint – Gangulfuskerk. Intrigerende, karaktervolle stemmen. Wat ze klaarspelen slaat alles. Liefdevol omarmd door het 500 – koppig  publiek. Het bleef kijken, luisteren, genieten. Het werd muisstil, je kon een speld horen vallen. Kippenvelmomenten. Grote klasse. Perfectionistisch. Verbluffend.
Finaal volgde het optreden van het ‘Chant’all pop- up koor, het koor SAMWD Zottegem, uitstekend geruggensteund door het Egmont Strijkorkest. Met ‘Ik wil de wereld zien’ (Tars Lootens en Johan Verminnen) ‘Eerste sneeuw’ (Lieven Tavernier), ‘Iedereen is van de wereld’ (The Scene), Twee meisjes (Raymond van het Groenenwoud) en Gelukkig zijn’ (Mary Boduin) wisten ze het publiek voor zich te winnen.
 
 Vol overgave. Energie die zichtbaar werd. De vonken slaan over naar het publiek. Een prachtig optreden, getekend Chant-all koor, koor SAMWD Zottegem (140 zangers en zangeressen) én het Egmont Strijkorkest, waar de jongste muzikant 12 jaar is.  Het concert is gepolijst, mooi opgebouwd. Het publiek was van begin tot einde in de ban. Felicitaties voor Celine De Bacquer en Andy D’Hondt, ze weten perfect wat zo’n avondje inhoudt. Het concert loste de hoge verwachtingen in. Het slaat aan. Het koor en orkest bleven vol gas doorgaan. Het publiek genoot en de bewondering zou naarmate het concert vorderde alleen maar toenemen. ‘Chant’all’ gooide hoge ogen. Een absolute voltreffer. ‘Chant’all’ werd na de voorstelling met superlatieven bedacht. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).