Opnieuw geen treinverkeer Zottegem – Oudenaarde

Omdat er door Infrabel – zoals ook in de voorbije weken het geval was – nog verder werken moeten uitgevoerd worden voor de vernieuwing van de spoorinfrastructuur (wissels en bovenleidingen), zal er in het komende weekend van zaterdag 13 en zondag 14 mei opnieuw geen treinverkeer mogelijk zijn tussen Zottegem en Oudenaarde. In beide richtingen zullen de treinen vervangen worden door een NMBS-bus.

Vanuit Zottegem richting Oudenaarde vertrekken de vervangbussen aan een tijdelijke halte naast het station (voorkant, Stationsplein 2) om 7u45, 8u45 en zo verder om het uur tot 22u45. De voorziene duurtijd van de busrit bij normaal verkeer, met ook een tussenstop te Munkzwalm in de Sportlaan aan het station, bedraagt 35 minuten (dus aankomst in Oudenaarde om 8u20, 9u20 enz.). Er rijdt ook nog een extra laatste bus met vertrek in Zottegem om 23u24 (aankomst in Oudenaarde om 23u59).

Vanuit Oudenaarde naar Zottegem vertrekken de eerste vervangbussen om 5u06, 6u06 en 7u06, daarna om 8u35 en zo verder om het uur tot 21u35 (ook met tussenstop in Munkzwalm). De aankomst aan het station in Zottegem is voorzien om 5u41, 6u41, 7u41 en daarna om 9u10 enz. In deze rijrichting is geen extra laatste bus voorzien. Met de vervangbus kan eventueel (alleen) een vouwfiets meegenomen worden.

Verder wijzigen ook de vertrektijden van sommige IC-treinen Oostende – Kortrijk – Brussels Airport/Zaventem. Er wordt aangeraden om je treinreis te plannen via nmbs.be of de NMBS-app (de reisplanner houdt al rekening met de aangepaste vertrektijden). Wie niet beschikt over internet, kan voor meer inlichtingen telefonisch terecht via 02 528 28 28.