Zevendejaars worden even leerkracht op het GO! atheneum

Geraardsbergen. Volgend schooljaar moeten de leerlingen uit het tweede jaar van de B-stroom van De Middenschool een nieuwe studierichting kiezen. Om hen te helpen tijdens dit keuzeproces kregen de jongeren les van de laatstejaarsleerlingen van het GO! atheneum Geraardsbergen tijdens het jaarlijkse ‘Switch-project’. Deze laatstejaars uit de richtingen ‘Carrosserie’, ‘Elektriciteit’, ‘Schilderen en decoratie’, ‘Logistiek’, ‘Kinderzorg’, ‘Thuis- en bejaardenzorg’ en ‘Houtbewerking’ werden voor één dag leerkracht en toonden tijdens enkele boeiende kleine opdrachten de inhoud van hun studierichting.

Tijdens het Switch-project van initiatiefneemsters en PAV-leerkrachten mevrn. Godelie en Debevere konden de leerlingen een divers aanbod van beroepen ontdekken. Met de ondersteuning van de praktijkleerkrachten bezorgden de KA’ers aan de leerlingen van de Middenschool een inleefmoment tijdens enorm leuke en inspirerende workshops. Door deze uitwisseling kregen de tweedejaarsleerlingen een goed zicht op de mogelijkheden van de studierichtingen in de ‘arbeidsmarktfinaliteit’ op het atheneum. Daarnaast kregen de leerlingen van 7BSO ook meteen de kans om hun opgedane kennis en liefde voor hun toekomstig vak door te geven aan jongeren.

Mevrn. Inge Godelie en Anne-Sophie Debevere zijn heel tevreden met de geslaagde organisatie van dit evenement en bedanken de ondersteunende praktijkleerkrachten van het GO! Atheneum Geraardsbergen en Middenschool Geraardsbergen.