De Zwalmse Land- en Tuinbouw Adviesraad is een feit: een primeur voor Zwalm!

 

“Zwalm bestaat voor meer dan 75% uit landbouwgrond. Het is dan ook meer dan normaal dat we voor de landbouwers een platform wilden creëren om samen in overleg te gaan” verduidelijkt Schepen Francia Neirinck (voorZwalm/Groen).

Met de oprichting van de adviesraad zetten we een volgende stap in de uitbouw van een écht landbouwbeleid in Zwalm.

“We verhoogden reeds eerder de subsidies voor het inzaaien van groenbedekkers en voerden een nieuwe subsidie in voor grondanalyses. We trokken er diverse dagen op uit met de schattingscommissie om afgelopen zomer de schade aan de teelten op te meten en organiseerden reeds 2 landbouwforums met interessante sprekers die op heel wat belangstelling van de landbouwers konden rekenen. Zo stond het forum van december volledig in het teken van advies en praktische oplossingen voor energiebesparing en energieproductie op land- en tuinbouwbedrijven”.

 

“We hadden nood aan een lokale overlegpartner die de landbouwsector hier in Zwalm vertegenwoordigt besluit Schepen Francia Neirinck en met de oprichting van de adviesraad vorige week kunnen we nu samen aan de slag voor het verder uitrollen van het duurzaam gemeentelijk landbouwbeleid”.