IF

Cultuurkaravaan houdt halt in Sint-Maria-Oudenhove

Na de eerste editie in Oombergen in 2015 en vervolgens Sint-Goriks-Oudenhove (2016), Elene (2017), Strijpen (2018), Leeuwergem (2019), twee jaar corona-onderbreking en vorig jaar het Egmontpark in het centrum, strijkt de Cultuurkaravaan – een organisatie van de stadsbibliotheek, CC Zoetegem en de stedelijke jeugddienst – dit jaar neer in deelgemeente Sint-Maria-Oudenhove, op de terreinen van basisschool De Groene Poort en Triamant Aunove.

Het evenement voor alle leeftijden wordt er komende zondag 18 juni feestelijk op gang getrapt met een optreden van de majoretten, trommelaars en muzikanten van de plaatselijke koninklijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia. Na deze dorpstoast kan iedereen om 12 uur aanschuiven voor een ruilpicknick. Daarna starten vanaf 13 uur de eigenlijke culturele activiteiten (tot 18 uur) met een mix van mini- en straattheater, muziek en spel, circus en volksspelen. Verder voorziet de uitgebreide programmatie ook nog heel wat andere animatie allerlei: een crea-atelier en workshop majoretten/trommelaars, een ontsnappingskunstenaar, het gekste kapsalon en grimestand, stoepkrijtwedstrijd en douchegordijnen schilderen, speelse buitenschool en houten mallemolen, beweegparcours en tweedehandsboekenverkoop. De dorstigen kunnen terecht aan de Cultuurkaravaan-toog en wie per fiets naar dit evenement komt, kan zijn tweewieler veilig achterlaten op de grote fietsparking. Alle activiteiten zijn gratis.