Zottegem lanceert toeristische website

De stad Zottegem heeft een toeristische website gelanceerd: visit-zottegem.be.

De toeristische website bundelt alle belangrijke toeristische informatie. Vijf grote thema’s maken bezoekers wegwijs in Zottegem: Zien & Doen, Beleven, Proeven, Overnachten en Plan je bezoek. Toeristen vinden er fiets- en wandelroutes, musea, lokaal erfgoed, winkels, horeca en overnachtingsmogelijkheden, maar ook welke grote evenementen en festivals Zottegem rijk is én op welke manier je Zottegem kan bereiken.

“Zottegem heeft op toeristisch vlak heel wat te bieden”, zegt schepen van Toerisme Evert De Smet (N-VA). “Niet alleen zijn we de Poort tot de Vlaamse Ardennen en dus een walhalla voor fietsers en wandelaars, met onze musea, architectuur en kastelen hebben we ook cultuurliefhebbers heel wat te bieden. De laatste jaren bouwden we de Dienst Toerisme stelselmatig verder uit tot een bloeiend centrum waar bezoekers met alle soorten vragen terecht kunnen. De komst van de toeristische website is een welgekomen ondersteuning voor het groeiende toerisme in onze stad.”

“De nood aan een toeristische website was al langer duidelijk”, verduidelijkt schepen van Citymarketing Brecht Cassiman (N-VA). “Zottegem is een veelzijdige stad: Poort tot de Vlaamse Ardennen, stad van levensgenieters, maar ook lievelingsstad van Graaf van Egmont en voormalige Romeinse vestiging. Om die laatste twee redenen vond zelfs Tom Waes onze stad het vermelden waard in Het Verhaal van Vlaanderen. Met visit-zottegem kunnen we de toestroom aan bezoekers nog beter opvangen en begeleiden. Een oprecht woord van dank aan onze enthousiaste vrijwilligers, die alle informatie verzamelden en zonder wie deze website niet mogelijk was geweest. Op zoek naar een leuke wandelroute? Of ben je meer fan van art decogebouwen? Je vind het allemaal op onze website. We maken je ook wegwijs in de lokale horeca- en overnachtingsmogelijkheden. We mikken in eerste instantie op binnenlands toerisme, daarom is de site voorlopig alleen in het Nederlands beschikbaar. Visit-zottegem is echter een levend naslagwerk, dat continu bijgewerkt wordt. Internationale expansie met andere talen behoort dus zeker nog tot de mogelijkheden.”