Oosterzele: Nieuwe erfgoedroute in gehuldigd

Een fiets route rond erfgoed in Oosterzele van 40 km

Zondag werd de nieuwe fietsroute voorgesteld op de marktplein van Scheldewindeke door schepen van toerisme/erfgoed Orville Cottenie, in het bijzijn van schepen Pieter-Jan en Christ Meuleman.

De nieuwe route is 40 km lang en lusvormig. We verwennen de fietsers met een volledig uitgepijlde route. De routebordjes brengen je van start tot einde. Starten kan op het Marktplein in Scheldewindeke, maar ook bij Stokerij Van Damme. De route en bezienswaardigheden zijn digitaal te bekijken via RouteYou. Wie graag de routekaart op papier bekijkt, kan een gratis exemplaar ophalen in de bibliotheek.

Naast het zacht glooiende landschap, is ook het erfgoed een grote Oosterzeelse troef. Met maar liefst vijf windmolens en twee watermolens staat Oosterzele als molengemeente al op de kaart. Maar daarnaast zijn er nog heel wat andere bezienswaardigheden: de vele bunkers, het overstromingsgebied, de kerken in de dorpskernen, de kappelletjes, oude hoeves en prachtige landschappen. Al dat moois is nu gebundeld tot één prachtige route: de Erfgoedroute.

De Erfgoedroute kwam tot stand door een samenwerking van Erfgoed Viersprong, de Culturele Kring Land van Rode en de dienst Toerisme.