Eerste circusartiesten studeren aan de Kunstacademie af

Geraardsbergen. Eind deze maand studeren de allereerste leerlingen af in het domein circus aan de Kunstacademie. Na jaren van hard werken, doorzettingsvermogen en passie voor circus, zijn ze klaar voor een mooie, creatieve toekomst.

Dat de weg naar afstuderen voor de jongeren niet zonder uitdagingen is gegaan, weet ook waarnemend directeur Martine Rouquart. ‘De jongeren ontplooiden zich in verschillende disciplines: jongleren, acrobatiek, koorddansen en nog zoveel meer. Tijdens hun wekelijkse trainingen verlegden ze hun grenzen. De cursus circus biedt een unieke vorm van fysieke activiteit die kracht, flexibiliteit, balans en coördinatie bevordert. Daarnaast stimuleert circusonderwijs de samenwerking tussen leerlingen. Ze leren elkaar helpen en op elkaar vertrouwen. Enkel zo kan je succesvolle uitvoeringen neerzetten.’

Schepen van Onderwijs Fernand Van Trimpont: ‘Het domein circus aan onze Kunstacademie werd opgericht in het schooljaar 2005. Vandaag telt deze afdeling bijna 100 leerlingen. Vanaf 6 jaar kunnen kinderen starten met initiatielessen circus. Nadien stromen ze verder door naar het circusatelier. Vanaf de leeftijd van 15 jaar kunnen ze ook kiezen voor goochelen. Deze aanpak werpt duidelijk zijn vruchten af.’

De Kunstacademie biedt ook lessen aan in de domeinen muziek, woord, dans en beeld.

Voor meer info: www.geraardsbergen.be/kunstacademie