Definitief ontwerp heraanleg Poelstraat: “Focus op veilige fiets- en wandelverbindingen”

Lokaal bestuur Merelbeke gaat op zoek naar een ontwerper voor de heraanleg van de Poelstraat tussen de Hundelgemsesteenweg en de Lamstraat. De straat wordt opengebroken en voorzien van een nieuw gescheiden rioolstelstel. “Maar de focus van het definitieve ontwerp zal vooral liggen op het creëren van een veilige fiets- en wandelverbinding tussen het centrum en de verschillende attractiepolen,” benadrukt schepen van Openbare werken Pascal Rousseaux.

De projectzone ligt namelijk binnen het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk (BFF). Voor de aanleg van die nieuwe fiets- en wandelroutes kan het lokaal bestuur Merelbeke rekenen op subsidies van de Provincie Oost-Vlaanderen. Het definitieve ontwerp wordt volgend jaar verwacht. De uitvoering zelf zal voor de volgende legislatuur zijn.