Rode Kruis Zottegem: bloedinzamelingen op afspraak

Ook tijdens deze vakantieperiode worden er door het Oost-Vlaams Bloedtransfusiecentrum van het Rode Kruis Vlaanderen bloedinzamelingen gehouden. In samenwerking met de plaatselijke Rode Kruis-afdeling worden in Zottegem hiervoor drie sessies georganiseerd in het Lokaal Dienstencentrum Egmont op de OCMW-site (ingang via de A. Gevaertlaan). Daar kunnen vrijwillige donoren zich aanmelden op woensdag 12 juli van 16 tot 19 uur alsook op vrijdag 14 en 28 juli van 17 tot 20 uur.

Om alles veilig te laten verlopen, worden deze bloedinzamelingen zoals in volle coronatijden nog steeds – en dit zal ook verder in de toekomst het geval blijven – georganiseerd op basis van een vooraf gemaakte afspraak. Dit kan telefonisch via het gratis nummer 0800 77700 of op de website donorportaal.rodekruis.be. Naast de trouwe vrijwillige bloedgevers zijn uiteraard ook nieuwe kandidaat-donoren welkom, eveneens op afspraak.

Voor wie deze data al in zijn/haar agenda wil noteren, kunnen we reeds vermelden dat de volgende driemaandelijkse bloedinzamelingen in Zottegem – meteen ook de laatste reeks van dit jaar – zullen plaatsvinden op woensdag 18 oktober en op de vrijdagen 20 en 27 oktober.