Foto archief Brakel containerpark 2014 BB

Brakels containerpark eventjes dicht

Afspraak maken op papier lukt in een andere gemeente maar men staat dan voor een gesloten slagboom

Wie  de voorbije weken  grote kuis hield en een afspraak wou maken  op het Brakels containerpark was er aan voor de moeite.  Het containerpark is twee weken dicht door onderhoudswerkzaamheden  en volgende week vrijdag is het terug open. Hierover werd wel slecht gecommuniceerd vooraf. vinden sommigen.  Je afval opsparen is de enige oplossing.

Het zou misschien beter zijn dat alle containerparken binnen IVLA ( Intercommunale Vlaamse Ardennen) en op afspraak toegankelijk zijn.  Brakels schepen voor milieu Peter Vanderstuyf is daar voorstander van maar heel wat gemeenten houden vast aan hun eigen tarieven en aantal gratis beurten enz…. Op sommige plaatsen wordt er zelfs gewogen.

Fout in het systeem 

We deden de proef op de som en maakten een afspraak op het Zwalms containerpark als inwoner van Brakel. De wonderen zijn de wereld nog niet uit want ik kreeg een bevestigingsmail dat ik welkom was op het uur dat ik had aangeduid.

Om niet voor een gesloten slagboom  boom te staan namen we contact  op met Zwalms schepen voor milieu Francia Neirinck. Ik deed mijn verhaal en ze zei dat dit niet kon omdat ik geen inwoner ben van Zwalm.

Eventjes later kreeg ik een telefoon van de Zwalmse administratie met nog eens de bevestiging dat dit niet kon want dat hun slagboom in verbinding staat met alle rijksregisternummers uit Zwalm. IVLA zou me contacteren maar ik wacht nog steeds op hun antwoord.