Baele Joseph en De Weirt Jacqueline vieren hun 65ste bruiloft verjaardag

Baele Joseph geboren te Gentbrugge op 29 11 1936.
De Weirt Jacqueline Marie geboren te St-Maur de Fosses (fr) schippers dochter op 9 10 1932.

In 1956 hebben ze elkaar leren kennen in een feestzaal, Casino aan de Heuvelpoort in Gent en zijn gehuwd te Merelbeke op 27 juni 1958. Samen kregen ze twee dochters Christiane en Marianne, deze zorgden op hun beurt voor vijf kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen.

Baele Joseph, roepnaam Gerard was de 2de jongste in een gezin van 8 kinderen. Gerard was beenhouwersgast in Gent. Vlak voor de trouw heeft hij nog een bietencampagne gedaan in Frans Brabant.Jacqueline was de 2 de jongst geborene op de rivier de Marne aan boord van een binnenschip,  in een gezin van 6 kinderen. Jacqueline voer met haar broer Charles en jongste zus Victoire op een binnenschip van haar ouders en hun eerste reis duurde 6 weken,  de reis was diep  boven Parijs.

Tijdens hun 2 jaar verlovingstijd) heeft Gerard heel vaak op bezoek geweest bij Jacqueline en dit op verschillende plaatsen. De liefdesbrieven volgden het schip naar de verschillende los- en laadplaatsen in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Met de fiets of al liften vond hij telkens terug het schip waarop Jacqueline woonde en werkte.

In 1959 zijn ze op zelfstandige basis een beenhouwerij begonnen in Gent. Jacqueline hield toen de slagerij open als Gerard het vlees uitvoerde naar de klanten en werkte aan de tram.  In de zomermaanden reed Gerard rond met ijsroom, in de namiddag tot de late avond, Gerard heeft tot en met 1970 rondgereden met zijn ijskar met belletje,  In 1964 hebben ze de stap gezet om zelf ijsroom te produceren en dit in de Oostakkerstraat in St-Amandsberg. Jacqueline is ook begonnen met rondrijden met een ijskar van 1965 tot en met 1970.

Beide hebben steeds samen hun schouders onder hun bedrijf gestoken. Jacqueline was de drijvende kracht in de productie, en zaakvoerster van hun BVBA. Jacqueline nam de boekhouding voor haar rekening.  Gerard was de ijsroombereider, op zondag was zijn vaste dag om de bereiding klaar te maken, zodat op maandag, (na een nacht) de productie kon opgestart worden met hun tweetjes en hulp van personeel en dochters, het was echt een familiebedrijf.