© SOS Wilde Dieren

Bijzondere gast bij dierenasiel SOS Wilde Dieren in Geraardsbergen

Bij SOS Wilde Dieren in Geraardsbergen werd een bijzondere vogel binnengebracht: een marmermerel.

“Het gebeurt niet vaak dat we een half witgekleurde wilde vogels binnenkrijgen in ons Wildlife hospital. Ons eerste gedacht was dat het één of andere ontsnapte exotische vogel was. Gelukkig is er onze vogelringer Bram daar om ons te helpen bij soortbepaling. Hij vertelde ons dat het een leucistische mannetje merel is. Leucisme is het ontbreken van zwart of bruine pigmenten -melanine- in veren. Dit verklaart waarom bepaalde veren wit zijn en ander weeral zwart zijn. Dit is de eerste keer dat we met deze speling van de natuur te maken krijgen. Komt ook voor bij andere vogelsoorten…”

Meer info?

Facebookpagina en website SOS Wilde Dieren