Oud- Burgemeester ontvangt eretitel!

Vlaams Minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) heeft onlangs het ereteken uitgereikt aan oud-Burgemeester Hugo De Waele die zich voortaan ereburgemeester van Erpe-Mere mag noemen.

Veertig jaar lang zetelde gewezen burgemeester De Waele in de gemeenteraad van Erpe-Mere. Eerst onder de CVP, toen later onder de CD&V. Hugo De Waele zat zes jaar in de oppositie, om vervolgens 21 jaar lang schepen te zijn. Dertien jaar mocht hij zich dan de burgervader noemen van Erpe-Mere. Eind 2022 nam hij definitief afscheid van zijn sjerp en de politiek. De Waele werd op 1 januari 2023 opgevolgd door zijn partijgenoot en huidig burgemeester Tom Van Keymolen. Op foto zien we gewezen burgemeester Hugo De Waele (l) bij de eedaflegging van zijn opvolger Tom Van Keymolen(r) samen met de gouverneur van Oost-Vlaanderen Carina Van Cauter.