Kermis Balegem, een volksfeest voor iedereen

Balegem Leeft! heeft pittig programma klaar

Optredens van Amici, Marcoff, Yves Seghers, Backseat Bobbers, Fox and The Bullocks, DJ Kris De Zwart, wielerwedstijden voor nieuwelingen en dames elite, karaoke, huifkarrentocht, tentoonstelling oude tractoren & bromfietsers, ‘zielmesse’ in alle cafés, Vlaamse zangers, travestietenshow Madam Zaza, haringworp, dans, kermismolens, foods en drinks, veel sfeer, het is allemaal te vinden op Kermis Balegem.

Er staan inderdaad op zaterdag 19, zondag 20, maandag 21 augustus en dinsdag 22 augustus 2023 vier bruisende kermisdagen in het verschiet. Met veel dank aan Balegem Leeft!, dat een pittig programma heeft klaargestoomd. Tijdens de optredens op zondag 20 augustus staat alweer het succesnummer ‘Vraag het aan’ op de kermisaffiche. Vanaf 2 euro steun je het goede doel Chiro Balegem.

‘Hou je van de prettige, ontspannen sfeer die Kermis Balegem met zich meebrengt? Verlang je er naar om eens met de familie, vrienden, kennissen,…eens flink uit de bol te gaan? Zak dan zeker eens af naar Balegem, het wordt een mooie kermis. Waar gaan muziek- en sportliefhebbers, fuifnummers, Bourgondiërs, nachtraven, de nog eentje-en-dan-ben-ik-weg mensen elkaar ontmoeten? Op Kermis Balegem natuurlijk. Een ideale gelegenheid om te ontmoeten, bij te kletsen, te verbroederen. Het kermiscomité en de cafés zijn klaar om je op zaterdag 19, zondag 20, maandag 21 en dinsdag 22 augustus een gezellige kermis aan te bieden. Het Balegem Leeft – comité heeft ook de events van Café De Steenput en café Sekuurne opgenomen in het programma van Kermis Balegem. We zetten graag alle evenementen per dag en per uur graag op een rijtje, raadpleeg de kermisaffiche die we in beeld brengen in dit artikel. Kermis Balegem, het moment om met de bewoners en op de kermis af te spreken voor de gezelligheid en versterking van de sociale banden. De Balegemnaars pikken daar maar al te gretig op in. Het draait om ontmoeten, ontstressen en beleven. Er zijn vanaf zaterdag 19 tot en met dinsdag 22 augustus veel mooie momenten te beleven. Kermis Balegem, dat is genieten. Muzikaal genot op de parking aan het rondpunt, geweldige optredens, helemaal gratis, allemaal samen de armen in de lucht, doe maar. Café Sekuurne pakt uit met een karaoke avond, een dans party en oude volksspelen : pintje dek. Café De Steenput organiseert nu al decennialang wielerwedstrijden en traditiegetrouw staan (Vlaamse) zangers, een travestieshow en de haringworp op de affiche. Mooie initiatieven.

 Zeg nu zelf, een mooi kermisprogramma. Je mag vier dagen ongestoord feesten. Een volksfeest voor iedereen. Zorg gewoon dat je er bij bent. Het allerbelangrijkste is dat u zich tijdens de kermis eens goed laat gaan. Vermijd fear of missing out en zet op zaterdag 19, zondag 20, maandag 21 en dinsdag 22  augustus een stap richting Kermis Balegem. En blijven plakken natuurlijk. Het enthousiast Balegem Leeft– comité wil er een heel genietbare kermis van maken. Men is er van overtuigd dat er duchtig zal gefeest worden. En uiteraard is iedereen heel welkom op Kermis Balegem.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).