Vanaf 16 augustus anderhalve week hinder op Wettersesteenweg in Sint-Lievens-Houtem

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf woensdag 16 augustus de Wettersesteenweg (N462) in Sint-Lievens-Houtem, vanaf de grens met Wetteren tot de Wettersesteenweg 171. Over een afstand van zo’n 700 meter komt er een nieuwe laag asfalt. Ook herstellen we waar nodig enkele kleine gebreken, zoals verzakte fietspaden, kapotte rioolmonden en verzakte greppels. Zo kan u na de werken opnieuw comfortabel fietsen en rijden. De werken starten op woensdag 16 augustus 2023. Als alles vlot verloopt en bij goed weer duren de wegenwerken tot en met vrijdag 25 augustus 2023.

Tijdens deze periode zijn de rijweg en fietspaden in de werfzone volledig afgesloten. Er zijn omleidingen voorzien.

Voetgangers: ondervinden geen hinder.

Fietsers: in beide richtingen is er omleiding via de Hoogbavegemstraat, Houwstraat en Evenkouter.

Openbaar vervoer: de bushaltes Westrem Dorp, Westrem Westremdries en Bavegem Hoge Hellesemweg worden tijdelijk niet bediend. De bussen van De Lijn volgen een omleiding. Op delijn.be/routeplanner vindt u meer informatie over de omleiding van uw buslijn.

Gemotoriseerd verkeer:

Voor doorgaand verkeer is er in beide richtingen een omleiding via Bruisbeke, Houtemstraat, Wettersesteenweg (N42), Oosterzelesteenweg (N42), Brusselsesteenweg (N9), Keiberg en Westremstraat (N462).

Om sluipverkeer te vermijden, zijn de Houwstraat en Evenkouter enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer.