Zondag 10 september: vierde editie Milkrun te Bavegem

Op zondag 10 september wordt voor de vierde keer de Milkrun in Bavegem, de sportiefste deelgemeente van Sint-Lievens-Houtem georganiseerd. De organisatie ligt in handen van de plaatselijke school Klim-Op samen met het oudercomité onder leiding van directeur Jo Dedeurwaerder en Tine Van Eylen, gangmaker van dit evenement.

Nieuw in deze editie is de ‘Ten Miles’ van Bavegem, een run van 16 km door de Inex-melkfabriek. Een team van ouders, leerkrachten en vrijwilligers van de Vrije Basisschool Klim-Op leidt alles in goede banen.

Vier jaar geleden ontstond het idee om een Family Fun Milk run te organiseren in de dorpskern van Bavegem: een leuke jogging voor jong en oud met een doortocht door de Inex-fabriek. Dit in combinatie met een obstacle run voor de jongste sportievelingen. Vorig jaar namen bijna 800 lopers deel aan het familiaal evenement in en door het groene dorp. Een ongezien succes!

Sportieve uitdaging

Op zondag 10 september vindt de Family Fun Milk Run opnieuw plaats in Bavegem. Het wordt naar goede gewoonte een sportieve en familiale dag voor klein en groot in een origineel kader, met heel wat randanimatie. In de voormiddag zijn runs met tijdsregistratie voorzien van 4, 8, 12 of 16 km en een meer recreatieve run zonder tijdsregistratie van 2 km. Zowel start-to-runners als meer geoefende lopers vinden hun gading. Het parcours start aan de Vrije Basisschool Klim-Op en loopt langs mooie landelijke wegen met als klap op de vuurpijl een passage door de INEX-melkfabriek. In de namiddag is er voor de jongsten de Obstacle Kids Run. Kinderen van de peuterklas tot en met het zesde leerjaar kunnen zich uitleven in een vernieuwd en uitdagend parcours.
Elke deelnemer krijgt een zuivels lekkere goodiebag, geschonken door talrijke sponsors. Alle info is te vinden op www.milkrun.be. Snel inschrijven is de boodschap!

Medewerkers welkom

Ook wie graag een handje toesteekt is van harte welkom. Stuur je gegevens of je vraag naar info@milkrun.be en het Milkrun-team contacteert je graag. Wens je graag deelnemen dan ook je voor meer informatie terecht op de website www.milkrun.be

Foto’s: Een aantal sfeerbeelden van 2022! Met dank aan de organisatie voor de geleverde foto’s!