Herzelenaar Ewoud Vromant pakt brons op WK tijdrijden

Op het wereldkampioenschap G-wielrennen in Schotland heeft Ewoud Vromant in de tijdrit (MC2) brons behaald. De renner uit Woubrechtegem moest al bij het eerste tussenpunt achtervolgen op de Australiër Darren Hicks en de Fransman Alexandre Léauté, die zilver en goud pakten. “Ik wou mijn titel verlengen, maar een WK-podium geeft toch ook vertrouwen en bevestigt dat ik goed ben.”


“Ik wou natuurlijk graag winnen als titelverdediger en het parcours lag mij normaal gezien wel”, begint Ewoud Vromant, die al van bij het eerste tussenpunt op de Fransman Alexandre Léauté en de Australiër Darren Hicks moest achtervolgen. Dat weerhield onze landgenoot niet om de moed erin te houden. “Vorig jaar werd ik wereldkampioen in de slotkilometers, want de Fransman valt soms wat stil op het einde. Ik bleef erin geloven, maar ik heb eigenlijk op geen enkel stuk van dit zwaar parcours tijd kunnen goedmaken.”

Geen nieuwe titel, maar een WK-podium is belangrijk voor Ewoud, die onder meer een topsporterovereenkomst heeft bij Sport Vlaanderen. “Top drie rijden is daar het belangrijkste criterium. Ik hoop mij op dezelfde manier voor te bereiden naar de Paralympische Spelen in Parijs. Dit resultaat geeft mij vertrouwen in het tijdrijden, en dit geeft ook bevestiging dat ik goed bezig was, na de pech die ik vorig week had in de individuele achtervolging op de piste.”

Zaterdag komt Ewoud nog in actie in de MC2-wegrit. “Ik wil daar ook graag podium proberen rijden”, begint Ewoud. “Maar de Fransman klop je moeilijk in de sprint. Wie goud wil, moet ervan wegrijden.”

De medailleteller op het super WK in Glasgow staat momenteel op vier stuks voor Paralympic Team Belgium, het baanwielrennen in begrepen.