Wielerspektakel op Gijzel Kirmesse

Kermissfeer, sportief vermaak, heroïsche duels, live muziek

Noteer alvast vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus 2023. Jarenlang organiseert Christ Van Durme met zijn ronduit schitterend ‘Cycling Team VDM – Trawobo’ wielerwedstrijden tijdens ‘Gijzel Kirmesse’.  Op de kermisaffiche 2023 staat op vrijdag 25 augustus om 16 u 45 de  wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften en op zaterdag 26 augustus wordt de wielerwedstrijd voor gentlemen (13 u 30) en nieuwelingen (16 u) georganiseerd. Met nu al een pak ingeschreven deelnemers is ‘Cycling Team VDM – Trawabo’ in zijn nopjes. ‘Er is inderdaad ook medewerking van mijn ander ‘Cycling Team ‘Reynaerts – VDM’, dit team bestaat enkel uit Gentlemen’, weet een heel dankbare Christ Van Durme.
Je krijgt een heus wielerspektakel voorgeschoteld. Bij de deelnemers renners uit de fusiegemeente. Gans Oosterzele duimt voor Gauthier Beeckman (Landskouter) en nieuweling Liam Reynaerts (Gijzenzele). Ze krijgen een unieke kans om voor eigen publiek te tonen wat ze in hun mars hebben. Ze koersen in het gezelschap van sterke deelnemers uit de regio, maar ook uit alle streken van eigen land. Er zijn ook deelnemers uit het buitenland. Kermissfeer, sportief vermaak, heroïsch duels, een uitgelezen parcours, geurende hamburgers, veel pintjes, een uitpuilend dorp, live muziek en om de haverklap een klad passerende wielrenners, zie hier de ingrediënten van de wielerwedstrijden in Gijzenzele. Cycling Team VDM – Trawobo met voorzitter en drijvende kracht Christ Van Durme op kop, is nog altijd enthousiast, gedreven, bezield en geestdriftig. Zeg maar bevlogen. Het Cycling Team blijft koersen organiseren met hart en ziel.  Het leidt tot mooie organisaties. Men verwacht veel toeschouwers op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus op Gijzel Kirmesse. Ze maken zich weer op om met een groot hart de strijd bij de elite zonder contract en beloften, gentlemen én nieuwelingen te volgen op een mooi uitgestippeld parcours in Gijzenzele.  De organisatoren hopen op spannende wedstrijden én uiteraard veel volk. Veel wielerliefhebbers willen deze koersen op Gijzel Kirmesse niet missen. Een uitgelezen deelnemersveld en het selectief parcours staan letterlijk en figuurlijk garant voor hoogdagen voor de wielerliefhebbers. De wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften (Grote Prijs VDM Van Durme – Michiels – TRAWOBO) op vrijdag 25 augustus start om 16 u 45. Er zijn 20 ronden van 6 km (120 km.). Op zaterdag 26 augustus om 13 u 30 (Grote Prijs Reynaerts) trekken de gentlemen zich op gang voor een wedstrijd van 60 km en om 16 u starten de nieuwelingen voor hun wedstrijd over 66 km voor de ‘Memorial Ronald Reynaerts’. Een mooi gebaar, Ronald blijft in de harten en krijgt een mooi postuum eerbetoon. Start en aankomst aan gelegenheidscafé Moderne, Schoolstaat, 6, Gijzenzele.
Een wielerteam runnen kost de dag van vandaag een pak euro’s. ‘Om onze organisatie van de wielerwedstrijden rond te krijgen organiseren wij tijdens de kermis in pop – up café Moderne live – optredens’, Schoolstraat 6, meldt Christ Van Durme. Op vrijdag 25 augustus krijg je tijdens de wielerwedstrijd in café Moderne live muziek van Alain Blieck en vanaf 20 u 15 krijg je van de Aalsterse zeskoppige band Sticky Tunes een heus muzikaal feestje. Ga gerust maar eens uit de bol. Op zaterdag 26 augustus vanaf 16 u fleurt accordeonist Johnny Clarisse de wielerwedstrijd op. Vanaf 20 u zorgt Bernard voor een stevige dosis muzikaal vuurwerk. Kom gewoon de sfeer opsnuiven. Frank Van Damme (alias Kristof) gaat op zondag 27 augustus vanaf 17 u pop – up café Moderne in vuur en vlam zetten. Hij heeft pakken energie en zijn missie bestaat erin dat iedereen zich moet amuseren. Om naar uit te kijken, de optredens van Alain Blieck, Sticky Tunes, Johnny Clarysse  en Frank Van Damme. En leuk meegenomen, de toegang is gratis.
Cycling Team VDM – Trawobo wordt professioneel aangepakt. Het team, met vooral beloften en enkele elite z/c boekt mooie resultaten, zoals in de jongste editie van de Ronde van Namen. Met veel ambitie gaat het Cycling Team VDM – Trawobo’ van start in de Ronde van Oost – Vlaanderen. Het team weet zich geruggensteund door gedreven medewerkers. Dank gaat uit naar de sponsors, de lokale politie, de seingevers, het gemeentebestuur, de hulpdiensten, en de vele medewerkers en uiteraard ook aan de deelnemers en de grote schare wielerliefhebbers die op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus komen afgezakt naar Gijzenzele.   (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).