Brand lading stro zorgt voor ravage

Onkerzele. Dinsdag 15 augustus vatte om 20.30 uur om nog onbekende redenen een wagen met stro vuur in de Kampstraat te Onkerzele. Een boer had net zijn gedroogd stro opgeladen en wou die binnenrijden. Hij reed de Kampstraat af richting Schendelbeke. Om nog onbekende redenen vatte de wagen met stro vuur. Gezien het om een kurkdroge lading ging, stond het stro in mum van tijd in lichterlaaie. De boer was totaal van slag, maar slaagde erin om zijn wagen aan de kant van de weg te parkeren, los te koppelen en zijn tractor in veiligheid te brengen. Volgens de man is er geen kwaad opzet in het spel. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Er vielen geen gewonden. Het nablussen nam wel wat tijd in beslag. De Kampstraat werd afgesloten voor alle verkeer. Even later werd een vrachtwagen gevorderd om het goedje op te laden.

Julien Borremans