Rode Kruis organiseert cursus eerste Hulp – Helper

Je kan mensen in nood helpen

Een lovenswaardig initiatief van Rode Kruis Oosterzele, dat vanaf 20 september 2023 een cursus Eerste hulp – Helper organiseert. Tijdens acht interactieve avondsessies leer je de basisprincipes van eerste hulp, reanimeren en defibrilleren, bloedingen stelpen, huid- en brandwonden verzorgen en veel meer. Op het einde van de cursus kan je tijdens een evaluatiesessie het Rode Kruis-brevet behalen. Wil je mensen in nood helpen? Na de cursus ga je weten wat in veel gevallen gedaan moet worden. Door hulp te bieden kan je mensen helpen. Dankzij de cursussen doe je de nodige kennis op. Is er iets mooier dan een medemens in nood te helpen?

De lessen worden gegeven op woensdagavond van 19 u tot 22 u 15 (niet tijdens de schoolvakanties). Het examen wordt georganiseerd op 22 november 2023. Alle lessen gaan door in de Chalet bij de Sporthal (Sportstraat 5, Scheldewindeke). Voor wie? Je moet minimum 16 jaar oud zijn om aan de cursus deel te nemen. Deelname is gratis. Het handboek Help! Eerste hulp voor iedereen! wordt tijdens de cursus te koop aangeboden. Snel Inschrijven is een goede raad. Het aantal plaatsen is beperkt. Je kan inschrijven door te mailen naar info@oosterzele.rodekruis.be. Vermeld in je bericht volgende informatie: naam en voornaam, adres, telefoon- of gsm-nummer, geboortedatum. Je inschrijving wordt via e-mail bevestigd. Het volledige programma is te vinden op https://www.rodekruis.be/afdeling/oosterzele/wat-doen-we/eerstehulpopleidingen/. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)