Communicatie stad Zottegem: info vervangbussen onjuist

In een eerder NUUS-artikel kon / kunt u lezen dat er dit weekend, op zaterdag 19 en zondag 20 augustus, opnieuw geen treinverkeer mogelijk is tussen Zottegem en Denderleeuw en dat de treinen in beide richtingen door bussen vervangen worden, met om het uur vertrek vanuit Zottegem om XXu51 (aankomst in Denderleeuw om XXu49) en vanuit Denderleeuw om XXu01 (aankomst in Zottegem om XXu59). In Zottegem vertrekt en stopt die vervangbus aan de achterkant van het (trein)station in de Broeder Mareslaan wegens het autobusstation aan de Van Aelbrouckstraat ingenomen door kermisattracties.

In dit verband kreeg onze redactie de opmerking te horen dat ook op de website van Stad Zottegem hierover gecommuniceerd wordt maar dat de uurregeling van de vervangbussen die daarbij vermeld wordt, niet alleen zeer onduidelijk is maar ook niet overeenstemt met onze berichtgeving. Op de stedelijke website staat namelijk (kort) te lezen dat de vervangbus telkens stopt om XXu15 en vertrekt om XXu45.

Bij navraag bij de NMBS klinkt het echter dat deze informatie vanuit de stad “geen steek houdt en totaal niet correct” is. Via deze link vindt u dus de juiste, voorziene dienstregeling van de NMBS-vervangbussen terug, alsook informatie – waarvan op de stedelijke website geen melding wordt gemaakt – over nog andere hinder die Zottegemse treinreizigers dit weekend kunnen ondervinden ingevolge de spoorinfrastructuurwerken tussen Zottegem en Denderleeuw.