Gezelligheid troef op buurtfeest Windekekouter

Een prima concept dat de bewoners samen brengt

Het bedrijf van Koen en Inge werd de locatie voor het zevende buurtfeest van de Windekekouter. Alles zat mee, een zalig zonnetje (26°), vrolijke bewoners, prima sfeer. Met bubbels, taart in overvloed, én koffie, én sloten verzorgde dranken, en heerlijk smakende broodjes werden de smaakpapillen verwend. En ‘t Gijzelaarke (het streekbier) ging er vlot in, de sterretjes kreeg je er op de koop toe gratis bij. Blije gezichten, de bewoners van de Windekekouter hebben genoten van het buurtfeest. Veel lof voor het buurtcomité Win – t – Oost, dat zich alweer heeft afgesloofd om van de zevende editie van ‘Win – t – Oost’ een schitterend buurtfeest te maken. En dat werd het ook. Na de hartelijke ontvangst van Hans en het dankwoord van de lokale reporter hing er meteen een feestelijke sfeer. De ‘zomereditie’ werd een mooi succes. Ontmoeten, genieten, ontstressen, beleven. Een prima concept dat de bewoners samen brengt.
Een mooi initiatief van het comité ‘Win – t – Oost’ om de bewoners van de Windekekouter samen te brengen. De bedenkers van het buurtfeest Win – t – Oost:  Marijke, Rebecca, Caroline, Hans, Peter en Wim raken bewust niet aan de succesformule. De goesting was groot. In 2016 lanceerde de ‘magnificent six’ het eerste buurtfeest in de Windekekouter. En hoe? De eerste editie werd een mooi succes. Een vervolg kon niet uitblijven. En zie, voor de zevende keer schaarde de grote Windekekouter-familie zich aan de feesttafels. Beter een goede buur, dan een verre vriend. Veel bewoners  tekenden present en wilden ook dit keer het buurtfeest niet missen. Het doel van het comité blijft de ontmoeting stimuleren. Zeven jaar geleden kenden veel bewoners van de Windekekouter mekaar niet, het buurtfeest leek alweer de ideale gelegenheid om de banden in de Windekekouter te versterken en de solidariteit aan te zwengelen. Het project van het organiserend ‘dreamteam’ bulkt van de goede bedoelingen. Nog al te vaak leven mensen naast elkaar zonder echt te weten wie hun naaste buren zijn. De bewoners van de Windekekouter geraakten nu ook gemakkelijker aan de praat. Ze mochten ook eens ‘vreemd’ gaan, er werd aangeraden om ook eens kennis te maken met bewoners waarmee ze nog nooit mee gesproken hadden. Veel bewoners waren op de vorige edities ook al present en wilden er nu op de tweede zomereditie (eerste vijf edities werd er gefeest in februari) opnieuw bij zijn. Ze komen voor de gezellige momenten, de sfeer,…En verheugend, een paar nieuwe bewoners van de Windekekouter haakten meteen hun karretje aan. Niets is zinvoller dan een feest met buren.
 
Het buurtfeest, een plan met een grote sociale waarde. Het moedigt het samenhorigheidsgevoel aan, creëert een goed gevoel, een concept dat mensen samenbrengt. Niet te verwonderen dat er zoveel ‘feelgood’ loskwam. Mooi tafereel, zo met velen uit de straat aan tafel, het gevoel één grote Windekekouter-familie te zijn. En blijkbaar kunnen de bewoners van de Windekekouter het met elkaar goed vinden. Een zeer geslaagde editie. De reacties waren unaniem lovend. Terecht veel waardering voor de ‘golden six’. Marijke, Rebecca, Caroline, Hans, Peter en Wim en hun medewerkers, jullie deden het alweer geweldig. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).