Werken op E40 in Erpe-Mere lopen vertraging op, einde nu voorzien tegen juni 2024.

De twee snelweg bruggen van en over de E40 in Erpe-Mere die ze aan vernieuwen zijn, gaan op 16 en 17 september een nieuwe fase in. Dit wel drie maanden later dan oorspronkelijk voorzien was. Meteen komt er een nieuwe fase van hinder aan, zowel ’s nachts als overdag.

Vanaf dat weekend wordt de spoorwegbrug die tot op de dag van vandaag niet meer gebruikt wordt afgebroken en dit op de rijhelft richting Oostende. Deze werken werden normaal gezien gepland voor juni maar dat tijdstip kon niet worden gehaald. Reden hiervan is dat het treinverkeer om deze werken te kunnen uitvoeren moet onderbroken worden en de treinen zo weinig mogelijk hinder mogen ondervinden.

Tijdens dat weekend van 16 en 17 september wordt niet alleen de snelweg onder handen genomen, ook de verdere brugpijler van de brug in de Merestraat en de snelweg infrastructuur die tijdelijk was opgesteld naast het kerkhof van Mere wordt weggenomen. Deze werd gebruikt tijdens de eerste fase. Al zullen deze werken voor geen extra hinder zorgen op de snelweg.

Toch hinder verwacht

Toch zal hinder niet uitgesloten zijn voor de buurtbewoners want komende week en in de week van 11 september zullen de damplanken en landhoofden uitgetrokken worden van de tijdelijke brug om dan in het weekend van 16 en 17 september de brug richting Gent te gaan slopen. Vanaf 23 september tot 1 oktober zouden dan normaal gezien de nieuwe damplanken geplaatst worden in de bouwput langs de spoorweglijn, vervolgens zal de bouwput  verder uitgegraven worden en wordt dan ook het werkplatform geplaatst. Deze wordt dan vanaf 12 oktober tot eind november gebruikt voor de nieuwe paalfunderingen voor de nieuwe brug te kunnen slaan.