Wandeling langs windmolens

Op zondag 10 september, Open Monumentendag, staat er een ware wandelklassieker op het programma: de molenwandeling.

Van de Wildermolen in Appelterre gaat het, langs Vlaamse velden, veel natuur en prachtige landschappen, naar de Molen ter Zeven Wegen in Denderwindeke en terug, een fikse tocht van net geen 12 kilometer.

Beide molens, respectievelijk een houten staakmolen en een stenen bovenkruier, zijn te bezoeken met uitleg van een molenaar. Wandel mee en (her)ontdek dit unieke molenerfgoed. Je krijgt immers niet elke dag de kans om het werkende hart van een windmolen van nabij te bekijken.

Praktische informatie

Startplaats: Wildermolen Appelterre, Wilderstraat
Vertrek: 14.00 uur
Afstand: ongeveer 12 kilometer
Deelname: gratis, vooraf inschrijven niet nodig
De wandeling is niet geschikt voor rolstoelen of kinderbuggy’s