Aanbod Cultuurhuis Merelbeke

september tentoonstelling, film,

Een greep uit uit aanbod in het cultuurhuis Merelbeke

EXPO | Martin Uvijn – Ars Poetica et Amor

van 9 september toten met 8 oktober, exporuimte, gratis

Merelbeeks kunstenaar Martin Uvijn neemt je in ‘Ars Poetica et Amor’ op ontdekkingsreis naar schoonheid, vrijheid en de drang naar het in vraag stellen van onze soms dolgedraaide maatschappij. De zoektocht vertaalt zich in een ambachtelijke poëtische beeldtaal of in een mathematische en rust brengende structuur.

Martin Uvijn is aanwezig op de expo op zondag 24 september, 1 en 8 oktober van 14 tot 17 uur.

OPEN MONUMENTENDAG | Met hart en ziel

zondag 10 september, gratis

FILMAVOND| To Leslie woensdag 13 september om 20 uur
Bij een loterij wint alleenstaande moeder Leslie bijna tweehonderdduizend dollar: ogenschijnlijk precies wat ze nodig heeft om haar leven en dat van tienerzoon James een gunstige wending te geven. Zes jaar later zijn moeder en zoon echter van elkaar vervreemd en is Leslie een alcoholiste geworden die er helemaal alleen voor staat.

Women Talking woensdag 27 september om 20 uur

Wanneer de vrouwen van een diepgelovige en geïsoleerde Mennonietengemeenschap ontdekken dat ze de afgelopen twee jaar in hun slaap door hun mannen zijn misbruikt, zet dit hen voor een zware keuze. Blijven ze bij hun gemeenschap of wagen ze de sprong in het diepe om een nieuw leven te beginnen in een voor hen onbekende wereld?

CIRCUS | Be Flat – Double You

donderdag 28 september om 19 uur en vrijdag 29 september om 20 uur

Double You is een avontuurlijke circusvoorstelling gebaseerd op Fear Of Missing Out. Vijf artiesten delen twee podia, gescheiden door één muur. Het publiek is verdeeld over twee tribunes. Beide groepen hebben zicht op één scène. Schaduwen en geluiden bereiken de andere kant van het gordijn. “Waarom zit ik aan deze kant? Wat valt er daar te lachen? Ben ik misschien iets aan het missen?”.