©Sophie Richez - Lintje Think Pink

Roze lintjes Think Pink te koop bij stad Ninove

Think Pink lanceerde dit jaar opnieuw haar lintjescampagne, om borstkanker onder de aandacht te brengen. Ze zijn overal in het land te koop, dit jaar ook bij stad Ninove.

De stad is een van de verkooppunten van de campagne. Je kan de roze lintjes kopen aan het onthaal in het Sociaal Huis (Burchtstraat) en het balieplein (stadshuis site Bevrijdingslaan). Een lintje kost 2 euro en de opbrengt van de verkoop gaat integraal naar zorgprojecten voor borstkankerpatiënten.

Veerle Cosyns, bevoegd voor sociale zaken: ‘Wij vinden het als stad belangrijk om mee onze schouders te zetten onder preventie en bestrijding van de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Hoe vroeger borstkanker opgespoord wordt, hoe doeltreffender het kan behandeld worden. In 2001 is de Vlaamse overheid gestart met een Bevolkingsonderzoek Borstkanker. Vrouwen kunnen één keer om de 2 jaar een screeningsmammografie laten nemen vanaf het jaar waarin ze 50 jaar worden tot en met het jaar waarin ze 69 jaar worden. In 2020 was de totale dekkingsgraad in Ninove 64,8 %. Dit betekent dat 35,2 % van de vrouwen zich niet preventief laat onderzoeken. Die vrouwen moeten gemotiveerd worden om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek.”

De lintjescampagne loopt nog tot en met 31 oktober. Tot dan staan er dus nog lintjesboxen in het Sociaal Huis en het Balieplein.