Eendracht Elene-Grotenberge bekert voort tegen OH Leuven

Nadat voorbije zondag Crossing Schaarbeek uit de Waalse derde afdeling in de zesde ronde van de Croky Cup kon uitgeschakeld worden (4-3 na verlengingen), keek men bij Eendracht Elene-Grotenberge uit naar een volgend bekerduel tegen een van de topteams uit ons nationaal voetbal. Die droom komt voor de blauwwitte voetbalfamilie echter niet uit. Bij de loting van de zestiende finales van deze nevencompetitie voor de Beker van België die vandaag maandag plaatsvond, haalde Obbi Oulare die als ‘special guest’ in de trommel met balletjes mocht graaien, immers met OH Leuven wel een eersteklasser maar niet de verhoopte grote naam als volgende tegenstander (en als thuisploeg) tevoorschijn.

Maar hoe dan ook, door reeds vier tegenstanders op rij uit de bekerstrijd te knikkeren – in volgorde Mandel United (1-1, strafschoppen 3-4), Sparta Petegem (5-4), Wezel Sport (4-3) en Schaarbeek (4-3) – heeft Eendracht Elene-Grotenberge nu al clubgeschiedenis geschreven. En waarom zou het niet mogelijk zijn om dit bekerverhaal nog verder te rekken? De 1/16de bekerfinales staan op de voetbalkalender geprogrammeerd tussen 31 oktober en 1 november. Eendracht Elene-Grotenberge is onder de laatste 32 ploegen die nog bij de bekerstrijd betrokken zijn, de enige overblijvende amateur-derdenationaler.