Lessenreeks ‘Nederlands oefenen met je kind’ opnieuw gestart

Woensdag 13 september ging de nieuwe reeks lessen ‘Nederlands oefenen met je kind’ opnieuw van start. Ouders kunnen nog tot eind november elke woensdagnamiddag met hun kinderen uit de lagere school Nederlands oefenen.

De lessen vinden plaats in het Sociaal Huis en worden gegeven door een lesgever van Ligo. Elke week komt een ander thema aan bod, waaraan leuke activiteiten worden gekoppeld. Zo wordt de Nederlandse taal op een speelse manier aangebracht.

Na de les kunnen de ouders terecht bij een medewerker van Huis van het Kind met allerlei vragen over hun kinderen. Ze kunnen praktische ondersteuning krijgen bv. bij inschrijvingen voor speelplein of vrije tijd, opvoedingsvragen stellen of worden gericht doorverwezen naar andere diensten of organisaties. De ouders en kinderen kunnen ook de speelotheek en het ruilhuis bezoeken.