Kunstacademie viert 145-jarig bestaan

Geraardsbergen. De kunstacademie viert dit schooljaar haar 145-jarig bestaan. Dit feestjaar belooft een jaar vol inspirerende toonmomenten te worden.

‘De academie heeft een rijke traditie in het voortbrengen van kunstenaars. De school staat bekend om haar talloze bijdragen aan cultuur in de stad en heeft ook vele getalenteerde alumni voortgebracht. Ze heeft in de loop der jaren een onuitwisbare stempel gedrukt op kunst en cultuur in Geraardsbergen’, vertelt directeur Marc Van den Borre.

Martine Rouquart, beleidsondersteuner van de Kunstacademie: ‘Dit jubileumjaar zal gekenmerkt worden door een reeks evenementen waaronder tentoonstellingen, een projectweek, een dansvoorstelling, workshops, concerten, theatervoorstellingen en nog veel meer. Eén van de hoogtepunten dit najaar wordt een Zuid-Amerikaanse week met als afsluiter een Argentijnse dansavond op 25 november 2023 in de Spiraal.’

Daarnaast pakt de kunstacademie ook uit met een nieuwe huisstijl. ‘Als entiteit binnen het lokaal bestuur van Geraardsbergen volgt de kunstacademie het corporate design van de stad en werd het nieuwe logo geïntegreerd met dat van het lokaal bestuur’, vertelt schepen van onderwijs Fernand Van Trimpont.

Inschrijven voor een cursus kan in de domeinen muziek, woord, dans, beeld en circus kan nog tot 30 september. Heb je specifieke vragen over een van deze disciplines of wil je meer informatie over het lesaanbod? Neem contact op via: kunstacademie@geraardsbergen.be of bel naar: 054 43 42 41.