Extra politiecontroles in de Zottegemse stationsbuurt

Ter gelegenheid van de(ze) Week van de Mobiliteit, van 16 tot 22 september, willen de lokale politie en de NMBS speciale nadruk leggen op veilige mobiliteit en worden daarom gedurende de hele week extra controleacties gehouden aan en in de omgeving van het station van Zottegem.

Door Securail, de veiligheidsdienst van de Belgische spoorwegen, worden controles uitgevoerd aan de fietsenstallingen om fietsdiefstallen te voorkomen, terwijl vanuit de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem extra agenten ingezet worden om toezicht te houden in de stationsbuurt en op die manier het veiligheidsgevoel van pendelaars en andere treinreizigers te verhogen. De politie houdt niet alleen een oogje in het zeil maar doet ook controles en maant ertoe aan om de doorgang naar het stationsgebouw en de tunnel zo veel mogelijk vrij te houden. Op de eerste twee dagen van deze actieweek deden zich geen noemenswaardige incidenten voor. Ook tijdens de rest van de week zal de politie haar aanwezigheid in de stationsbuurt verhogen om er de veiligheid te vrijwaren.