Uitslaande brand in de Pachterstraat

Geraardsbergen. Een brand vernielde een woning in de Pachterstraat. Een aanpalende woning liep heel wat schade op en is tijdelijk onbewoonbaar. Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen door het dak. De bewoners van de woningen konden zich in veiligheid brengen. 

Deze morgen brak er om nog onbekende redenen een brand in de Pachterstraat – in het centrum van Geraardsbergen – uit. Het gaat om een uitslaande brand. De brand werd door een buurtbewoner omstreeks 6.30 uur deze morgen opgemerkt. Hij belde onmiddellijk de brandweer. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De woning brandde nagenoeg volledig uit. De aanpalende woning liep heel wat schade op. De bewoners slaagden erin om veilig de panden te verlaten en vinden onderdak bij familie en vrienden. Ook het dak van een derde woning raakte beschadigd. Naast water- is er ook heel wat rookschade. Over de aanleiding van de brand is nog onderzoek nodig. Volgens omstaanders zou de brand in de keuken zijn ontstaan. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Later meer.

Julien Borremans